Haberler

Muhasebecilerin Mali Tatil Sevinci

Geçtiğimiz Mart ayında kabul edilen yasayla gündeme gelen ve dünyada da bir ilk olduğu bildirilen "mali tatil"in 3-20 Temmuz tarihleri arasında uygulanacağı belirtildi.

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Mustafa Bahadır Altaş, yaptığı açıklamada, "Uygulanması bakımından dünya bir ilk olması nedeniyle de büyük bir önem ifade eden mali tatil uygulaması yoğun iş temposu içerisinde bulunan meslek mensuplarımızın çalışma hayatını olumlu yönde etkileyecektir. Bu yıl ilk defa uygulanacak olan mali tatil 3 Temmuz 2007 tarihinde başlayacak ve 20 Temmuz 2007 tarihinde sonra erecektir" dedi. Atlaş, açıklamasında şu bilgileri de verdi:

"Ayrıca mali tatil süresince inceleme amacıyla defter ve belgelerin ibrazı talep edilmeyecektir. Mali tatil uygulama süresinde gümrük idareleri, il özel idareleri ve belediyeler tarafından tarih ve/veya tahsil edilen vergi, resim ve harçlarla ilgili beyan, bildirim ve ödemelere normal süresi içerisinde yerine getirilecektir. Mali tatil sadece bildirim ve beyanların sürelerinin ertelenmesine yönelik olup mükelleflerin mali tatil süresinde yasalarda öngörülen şekilde düzenlemesi gereken (fatura, fiş vb.)

belgeleri düzenlemeleri gerekmektedir."

(BK-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title