Haberler

Muhasebecilere E Dönüşüm Anlatıldı

İş Kur ve Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (Smmmo) İşbirliği ile Muhasebecilere, E-dönüşüm İnternet Üzerinden Bildirim Programı Anlatıldı.

İş Kur ve Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) işbirliği ile muhasebecilere, e-dönüşüm internet üzerinden bildirim programı anlatıldı.

SMMMO Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşma yapan İş Kur Malatya İl Müdürü Yaşar Karataş, değişen yasalar nedeniyle e-dönüşüm programının önemini anlatarak, "Elden dosya gönderme dönemi kalktı. Bildirimler internet üzerinden yapılacak" dedi.

Ceza miktarının arttığını, e-dönüşüm üzerinden bildirimde bulunmayanlara konularına göre her sigortalı için 500 YTL ile işyerlerine 2 bin YTL ceza uygulanacağını kaydeden Karataş, "Verilecek cezalardan dolayı sizlerin üzülmemesi ve bunun tatlılıkla yürütülmesi için e-dönüşüm programını iyi öğrenip kullanmanız gerekiyor" diye konuştu.

SMMMO Başkanı Mustafa Bahadır Altaş da, 2004 yılından itibaren yoğun olarak kullanılmaya başlayan internet ile bildirimlerin artık internet üzerinden yapılmaya başlandığını ifade ederek, "İnternetin hayata geçmesiyle kayıt dışının kayıt altına alınmasında önemli mesafeler kat edildi" şeklinde konuştu.b Altaş, e-dönüşüm sisteminin cezaya çarptırılmaması için gerektiği gibi kullanılmasını önerdi.

(NA-OÇ-Y) 11.03.2008 16:41 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title