Haberler

Muhasebeciler Günü

Bilecik Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası (SMMMO) Başkanı Hüseyin Şensoy, Vali Vekili Metin Çınar'ı makamında ziyaret etti.

Bilecik Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası (SMMMO) Başkanı Hüseyin Şensoy, Vali Vekili Metin Çınar'ı makamında ziyaret etti.

Şensoy ve beraberindekiler, "1 Mart Muhasebeciler Günü" dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Törene katılanlar daha sonra Vali Vekili Çınar'ı makamında ziyaret etti. Çınar, kabulünde, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, muhasebecilere çalışmalarında başarılar diledi.

Şensoy da ticaret, sanayi ve hizmet sektörünün defterlerini tutan, finansal tablolarını hazırlayan, bunların yanı sıra muhasebe ile ilgili konularda inceleme, tahlil, denetim, tahkim ve bilirkişilik benzeri işleri yapan meslektaşlarının, "ağır iş yükü" altında büyük sorumluluk gerektiren bir zeminde hayatta kalma mücadelesi verdiklerini bildirdi.

Haksız rekabetle boğuşmalarının yanında kurumsal yapılarını kurma telaşındaki meslektaşlarının daha yıkıcı bir sorunla karşı karşıya olduğunu savunan Şensoy, şunları kaydetti:

"Meslektaşlarımızın bugün, 'mesleki demokratik kitle örgütleri' ve onların temsilcileri olan bizlerle büyük bir dayanışma içinde verdiği bu mücadelede,'angaryaların bitmesi', 'vesayete son verilmesi', 'oldu-bittilerin yaşanmaması' ve 'mesleki geleceğin karartılmaması' talepleri, temel kaygılar olarak öne çıkıyor. Meslektaşlarımızın gelecek ve ekmek kavgasını doğrudan ilgilendiren ve artık 'emek hırsızlığı seviyesine' ulaşan 'bağımsız denetim' konusunda yapılan son dakika düzenlemeleri nedeniyle meslektaşlarımız hem 'hayal kırıklığı' hem de büyük 'kızgınlık' içindedir."

Şensoy ve beraberindekiler daha sonra Defterdar Koray Alper'i ziyaret etti.

Muhabir: Mesut Tankulu - Muhsin Arslan

Yayıncı: Mürsel Çetin - BİLECİK

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Şensoy Metin Çınar Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title