Haberler

Muharrem Usta: Devrim Yapmaya Geliyoruz

Güncelleme:

Trabzonspor başkan adayı Muharrem Usta, İstanbul'daki Trabzonspor delegeleriyle bir araya geldi.

Trabzon spor başkan adayı Muharrem Usta, İstanbul'daki Trabzon spor delegeleriyle bir araya geldi.

Bir otelde delegelerle bir araya genle Usta, Trabzon spor için hayata geçirmeyi planladığı projeleri anlattı.

Trabzon spor başkan adayı Muharrem Usta, hedeflerinin Avrupa kulübü olmak olduğunu belirterek, "Bu hafta sonu Trabzon spor'un yeni başkanını tayin etmiş olacağız. İstanbul dışında defalarca şampiyonluğa gitmiş bir şehirden bahsediyoruz. Tarihi olan, spor kültürü çok derin olan bir şehir. Trabzon birçok şampiyonun gittiği bir şehir. Anadolu'ya önemli bir açılım yapmış şehirden ve doğal olarak Trabzonspor'dan bahsetmiş oluyoruz. Trabzonspor'un tarihler yazmış bir kulüp olduğunu biliyoruz. Bizim bu yolculuğumuz adı da 'tarihi yeniden yazmak'. Trabzonspor'un bundan sonraki hedefi bir Avrupa kulübü olmak. Büyükler Avrupa liglerinde boy gösterirler. Sürekli çıtayı yükselterek yollarına devam ederler. Bu Trabzonspor için artık büyük bir hedeftir. Geri dönülmez bir yolculuktur. Biz bugün geçmişe göre de daha güçlüyüz. Kimsenin şüphesi olmasın ki Trabzonspor bunu başaracak. Biz devrim yapmaya geliyoruz. Arkadaşlarım ve ben yaptığımız işlere bakıldığın da çok büyük işler yapmış bir ekibiz. Çok büyük ve zorlu yolculuklardan geçtik. Şimdi bu tecrübeyi Trabzonspor için kullanacağız" dedi.

"TRABZONSPOR YILDIZLARIYLA PARLAYAN BİR TAKIM OLACAK"

"Taraftara, kulübü büyütmeye, sportif başarılar ihtiyacımız var" diyen Usta, "Yönetimin bize bırakılması durumunda, önümüzde kaçınılmaz şekilde 3 tane bırakmayacağımız hedefimiz var. 1 kulüp mutlaka profesyonel hala gelip kurumsallaşacaktır. 2 ekonomisi çok büyüyen bir Trabzonspor olacak. 3 sportif anlamda büyük başarılara imza atcağız. Taraftarımız bundan böyle rahat olsun. Trabzonspor yıldızlarıyla parlayan bir takım olacak" ifadelerini kullandı.

"SPORDA YAŞANAN HAKSIZLIKLAR İNSANLARI DÜŞMAN ETME NOKTASINA GETİRİYORSA, YÖNETİCİLERİN BUNUN HESABINI VERMESİ GEREKİR"

Trabzonspor başkan adayı Muharrem Usta, şike süreciyle ilgili haklarını sonuna kadar arayacaklarının altını çizerek, "2010-2011 sezonunda Trabzonspor'un şike süreciyle ilgili bir takım sıkıntıları var. Trabzonspor yönetimi bu süreci mümkün olduğu kadar iyi şekilde yönetmeye çalışmıştır. Ancak hep birlikte gördüğümüz bir şey oldu ki, Trabzonspor bu organizasyonda çok önemli bir birlik sağlayamamıştır. Sportif başarısı sürekli olmayan kulüplerde dağınıklık olur. Dünyanın her yanında kulüplerin bir birlerine yaptığı haksızlıklar vardır, bundan sonra da olacak. Güçlü kulüpler bu tarz sıkıntılardan en az hasarla çıkarlar. Kulüpler ne kadar güçsüz ise uğrayacakları haksızlıklar o kadar büyüktür. İşte Trabzonspor'un yaşanış olduğu tablo budur. Sadri beyin dönemindeki bütün uğraşılara rağmen, TFF 'şike sahaya yansımamıştır' deyip bu konuyu kapattı. Bizim elimizde hukuksal anlamda kala kala UEFA'nın neshindeki yürüyen süreç kaldı. Trabzonspor'un UEFA neshindeki bu süreçte iyi hukuk adamlarıyla taşıması lazım. Şike sürecinde Trabzonspor bu süreci iyi taşımaya çalışıp, karpuzu o kolunun altından tutarken, sportif başarılarla ilgili diğer kolunun altındaki karpuzu maalesef düşürdü. Trabzonspor'un uğradığı mağduriyeti çözebilmek adına verilen hukuki mücadele bir haktır. Sonuna kadar bunun peşine düşeceğiz. Bunlar düşmanlık tohumları atılması gereken durumlar değildir. O yüzden biz hukuki mücadelemizi verirken, fanatizmden, taraftarlarımızı insanlık dışı manzaraların çıkabileceği durumlardan uzak tutmakta bizim görevimizdir. Geçtiğimiz günlerde 19 yaşında bir gencimiz öldü. Hiçbir kupa bir insan ömründen değerli değildir. Sporda yaşanan haksızlıklar insanları düşman etme noktasına getiriyorsa, yöneticilerin bunun hesabını vermesi gerekir" şeklinde konuştu.

"ŞUAN Kİ TEKNİK EKİBİMİZİN ARKASINDAYIZ"

Trabzonspor'da teknik direktör değişikliği ile ilgili yer alan haberlere ise Usta, "Teknik direktörle ilgili bu güne kadar asla bir söylem çıkmamıştır. Biz şuanki teknik ekibimizin arkasındayız. Türkiye kupasını kazanmak bizim için çok önemlidir. Avrupa liglerinde ön elemede bizi biraz daha rahatlatmış olacak. Lig bitti kupa maçı da bitiyor" şeklinde açıklık getirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Muharrem Usta Trabzonspor İstanbul Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title