Haberler

Muharrem Ertaş Vefatının 37. Yılında Anılıyor

Güncelleme:

Bozlak kültürümüzün büyük ustalarından Halk Ozanı Muharrem Ertaş ölümünün 37. yılında düzenlenen programla anılıyor.

Bozlak kültürümüzün büyük ustalarından Halk Ozanı Muharrem Ertaş ölümünün 37. yılında düzenlenen programla anılıyor.

Muharrem Ertaş'ı Anmak amacıyla Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen programa Valimiz Sayın İbrahim Akın, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Sadık Gülecen, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sevenleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda bir konuşma yapan Valimiz Sayın İbrahim Akın, geçmişte olduğu gibi günümüzde de kültür şehri olma özelliğini devam ettiren Kırşehir'in müzik varlığı ile ülkemiz kültürüne önemli katkıda bulunmuş kadim bir kent olduğunu söyledi.

Kırşehir'in yaşadıkları ve hissettiklerini türkü ve bozlaklarla dile getiren nice saz ve söz üstadına ev sahipliği yaptığını belirten Valimiz Sayın İbrahim Akın, "Ozanlarımızın dilinden ve gönlünden dökülen nağmeler Anadolu insanı tarafından büyük beğeni ile dinlenmiştir. Nitekim Abdal geleneğinin en önemli temsilcilerinden birisi olan, kendine has üslubuyla seslendirdiği türkü ve bozlaklarla gönül telimizi titreten Muharrem Ertaş da ilimizin yetiştirdiği en önemli saz ve söz üstatlarından birisidir. Muharrem Ertaş'ın yeri göğü inleten yanık sesi, türkü ve bozlak söyleme tekniği ile eşsiz olduğu uluslararası müzik otoriteleri tarafından da kabul edilmiştir. Oğlu merhum Neşet Ertaş da babasından aldığı bu üslubu geliştirerek devam ettirmiş ve Türk Halk Müziği'ne yeni bir nefes ve yorum getirmiştir. İlimizin UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na müzik dalında dahil olmasında başta Neşet Ertaş ve babası Muharrem Ertaş olmak üzere ilimizde yaşayan abdal müziği temsilcilerinin büyük payı vardır. " dedi.

Muharrem Ertaş'ın içten söyleyişini ve eserlerindeki duygu yoğunluğunu feyz alarak yetişecek nice genç nesillerin müzik kültürümüzü daha yükseklere taşıyacağını dile getiren Valimiz Sayın İbrahim Akın, büyük ozanı ölümünün 37. Yılında rahmetle andığını ifade etti.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nun da bir konuşma yaptığı program Gülşen Kutlu, mahalli sanatçılar ile Kırşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosunun Muharrem Ertaş türkülerini seslendirmesi ile sona erdi.

Kaynak: Habermetre / Toplum

Muharrem Ertaş Neşet Ertaş Toplum Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title