Haberler

Muhammed Salih Hacim'in Vefatı

Doğu Türkistanlı alim Muhammed Salih Hacim'in Çin'de bir hapishanede vefat etmesi, İsveç'in başkenti Stockholm'de protesto edildi.

Doğu Türkistanlı alim Muhammed Salih Hacim'in Çin'de bir hapishanede vefat etmesi, İsveç'in başkenti Stockholm'de protesto edildi.

İsveç Uygur Maarif Derneği tarafından Stockholm'deki Çin Büyükelçiliği önünde düzenlenen eyleme, Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) İsveç Teşkilatı, İsveç İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Teşkilatı ve İsveç Ülkü Ocakları Derneği destek verdi.

Uygur Türklerinin bayrağının yanında Türk ve Azerbaycan bayrağı da taşıyan eylemciler, "Doğu Türkistanlılara özgürlük" şeklinde slogan attı.

İsveç Uygur Maarif Derneği Başkanı Abdulla Kokyar, burada yaptığı konuşmada, Doğu Türkistanlı alim Muhammed Salih Hacim'in Çin hapishanesinde öldürüldüğünü savundu.

Hacim'in, Kur'an-ı Kerim'i ve Riyaz'us Salihin'i Uygur diline çeviren Doğu Türkistanlı ilk alim olduğunu belirten Kokyar, "Uygur Türklerinin ileri gelen ilahiyatçılardan ve tefsircilerinden olan Muhammed Salih Hacim uzun süredir Çin tarafından hapishanede tutuluyordu. Muhammed Salih, Çin hapishanesinde 24 Ocak 2018 günü şehit edildi. Allah rahmet eylesin." ifadelerini kullandı.

82 yaşındaki Hacim, hapsedildikten yaklaşık 45 gün sonra hapishanede hayatını kaybetmişti.

Konuşmaların ardından eylemciler, olaysız dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Muhammed Salih Stockholm İsveç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title