Haberler

    Muhalifler Halep'in 3000 Konut Semtine Ulaştı

    Suriyeli muhaliflerin 28 Ekim'de Halep'teki rejim kuşatmasını kırmak amacıyla başlattığı operasyon artarak devam ediyor.

    Suriyeli muhaliflerin 28 Ekim'de Halep'teki rejim kuşatmasını kırmak amacıyla başlattığı operasyon artarak devam ediyor.

    Muhalifler kentin doğusunu kuşatan rejim hattındaki 3000 Konut mahallesine girdi.

    Rejim güçlerine roket, tank ve grad füzeleriyle saldıran muhaliflerin, 3000 Konut mahallesinde bazı binaların kontrolünü ele geçirerek, çok sayıda İran destekli Şii milisi etkisiz hale getirdiği bildirildi.

    Mahallenin tamamını ele geçirmeleri durumunda muhaliflerin merkeze uzaklığı 1,2 kilometreye düşecek.

    Esad rejiminin en güçlü destekçisi Rusya ise Cuma günü hava saldırılarının askıya alınacağını duyurdu.

    Moskova böylece iki insani koridor açarak muhalif savaşçılara çıkış imkanı sunulacağını bildirdi.

    Konuyla ilgili bilgi veren Rus Korgeneral Sergey Rudskoy, "Sabah 9'dan akşam 19'a kadar iki koridor açık kalacak. Biri Türkiye yönüne diğer İdlib tarafına. Ayrıca yaralıların tahliyesi için otobüs de ambulanslar hazır olacak" dedi.

    Bu arada muhalifler, hükumet kaynaklarının Halep'in batısını hedef alan saldırılarında sivil kaybı yaşandığı yönündeki haberleri yalanladı.

    Öte yandan Suriye ordusuna ait savaş uçağının ülkenin kuzeybatısındaki İdlib'in Serakib ilçesine düzenlediği hava saldırısında 10 kişi hayatını kaybetti, 45 kişi de yaralandı.

    Auteur:

    Tags:Gepost: 03 november 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    İdlib İran Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title