Haberler

Muhalefet Hükümet Bütçesini Değerlendirdi

ANKARA (ANKA) - CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, 60. Hükümetin programını "Hükümet programı olmaktan çok, bütçe görüşmelerinde yapılan bir konuşmayı çağrıştırıyor" diye eleştirdi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 60. Hükümetin programının okunmasının ardından kuliste gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Hükümet programı olmaktan çok, bütçe görüşmelerinde yapılan bir konuşmayı çağrıştırıyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Hükümetin, önümüzdeki 5 yıl için ortaya koyduğu ciddi bir iddianın hükümet programında yer almadığını gördük. Geçmişte yapılan uygulamalar uzun uzun anlatılıyor ve bundan sonra da devam edeceği belirtiliyor" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise hükümet programı üzerinde değerlendirme

yapıp yapmayacağı sorusuna "Pazartesi günü görüşeceğiz" demekle yetindi. Bahçeli, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ile DTP yöneticileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmlayla ilgili olarak da, "savcılığın başlatmış olduğu çalışmayı beklemez lazım" dedi.

-LİDERLER PROGRAMI İZLEDİ-

Başbakan Erdoğan'ın hükümet programını sunuşunu, muhalefet liderlerinin de Genel Kurul'dan izlemesi dikkat çekti. Dinleyici locasında ise SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın yer aldı.

Bu arada Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İstanbul'da Hava Harp Okulu Diploma Törenine katılmaları nedeniyle Genel Kurul'da bulunamadı.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title