Haberler

Muğlalı Belediyeler, Burdur Belediyelerine Örnek Oldu

Burdur'un Gölhisar ve Çavdır belediye başkanları, ilçelerinde sokak köpeklerinin kısırlaştırılması ve aşılanması çalışmaları yapan Muğla'nın Dalaman ve Ortaca belediyelerini ziyaret etti.

Gölhisar Belediye Başkanı Ramazan Canural ve Çavdır Belediye Başkanı Mustafa Uysal, Ortaca ve Dalaman belediyeleri ile Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) bakımevindeki çalışmalarını yerinde görmek için ziyarette bulundu.

Ziyarette, çalışmaların Burdur ve ilçelerinde uygulanabilmesi konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu.

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, sokak hayvanları için yaptıkları çalışmaların, il sınırlarını aştığını söyledi.

Dalaman ve Ortaca belediyeleri olarak sokak hayvanları için imzaladıkları protokolle, Türkiye'de örnek bir projeye imza attıklarını belirten Karaçelik, "Belediyeler ve HAYDOS işbirliğinde faaliyet gösteren sokak hayvanları barınağında can dostlarımızın her türlü bakım ve tedavileri yapılıyor. Sadece ilçemizde değil, gelen talepler doğrultusunda farklı yerlerde de sokak hayvanları konusunda çalışmalar yürütüyoruz." dedi.

Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz ise belediyeye ait hayvan ambulansı ile yaralı hayvanların bulundukları ortamdan alınarak, tedavileri için barınağa taşındığını ifade etti.

Sokak hayvanlarının kontrolsüz üremelerinin önüne geçilmesi için barınakta kısırlaştırma operasyonlarının yapıldığını anlatan Şaşmaz, "Kısırlaştırılan köpeklerin kulaklarına küpe ve mikroçip takılıyor. Komşu il ve ilçelere de sokak hayvanlarının bakım ve tedavileri için destek olmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Gölhisar Dalaman Ortaca Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title