Haberler

Muğla'yı Dünyaya Tanıttılar

Muğla'lı İzciler Dünya Çapında Başarıları ve İki Yılda Bir Düzenledikleri Uluslararası İzci Kampı 'Anatolian'la Muğla'yı Dünyaya Tanıtmayı Başardı. Lüksemburg, Hollanda, İngiltere Gibi Avrupa Ülkelerinde Yapılan Etkinlik ve Kamplara da Katılan Muğla İzcilerinin Lideri İlker Cömert, ''izcilik, Hab...

Muğla`lı izciler dünya çapında başarıları ve iki yılda bir düzenledikleri uluslararası izci kampı `Anatolian`la Muğla`yı dünyaya tanıtmayı başardı. Lüksemburg, Hollanda, İngiltere gibi Avrupa ülkelerinde yapılan etkinlik ve kamplara da katılan Muğla izcilerinin lideri İlker Cömert, ``İzcilik, Hababam Sınıfı izciliği değil, çocuklarımıza doğada yaşamayı öğretiyoruz`` dedi, destek istedi.

Muğlalı izciler, İngiltere`de 2002`de düzenlenen Uluslarası Camjam İzci Kampı`nda 35 ülkeden 124 izcinin katıldığı Şehir Oryantriği Yarışması`nda rekor kırarak birinci oldu. İzciler burada kurdukları 1000 metrekarelik dev çadırda Muğla ve Türkiye`yi tanıttı. Türk yemekleri, Türk halkoyunlarından örnekler sunan izciler 10 binden fazla misafire kendi imkanlarıyla Türkiye`yi anlattı. Bir yıl sonra Tayland`da düzenlenen Dünya Jamboreesi`ne katılan izciler 145 ülkeden 50 binden fazla izci ile bir arada Türkiye`yi temsil etti. Oryantring Şampiyonası`nda da birinci olan Muğlalı izciler ikinci olan İsviçre ekibinden iki saat önce parkuru tamamladı. Onlarca yurt dışı organizasyona katılan Muğlalı izcileri 2004`te 10 ülkeden 3000 izcinin katıldığı Anatolian 04 Uluslararası İzci Kampı`nı başarıyla organize etti. İkincisi bu yıl yine Köyceğiz`de düzenlenen organizasyon özellikle İngiltere İzcilik Teşkilatı`nın büyük övgüsünü aldı. Çin Halk Cumhuriyeti`nden, Pakistan`a, Bulgaristan`dan Sırbistan`a 15 ülkenin katıldığı organizasyon, ülkenin tanıtımında etkili oldu. Yurt dışı etkinliklerindeki tecrübelerini bu organizasyona aktaran Muğla izcileri Vali Mustafa Temel Koçaklar`ın desteğiyle 2008`de kampı Bodrum`da organize edebilmek için yer arayışına başladı.

Öte yandan, izcilerin 2007 Temmuz ayında 75 bin izcinin katılacağı, izciliğin olimpiyatları olarak kabul edilen İngiltere`deki Dünya Jamboreesi için hazırlıklarını sürdürdüğü kaydedildi.

Dünya İzcilik Bürosu`na üye olan Muğla izcileri Türkiye`de de Türkiye İzcilik Federasyonu çatısı altında etkinliklerini yoğunlaştırdı. Başarılarının yerel destek ve ailelerinin ilgisinden kaynaklandığını belirten Türkiye İzcilik Federasyonu Muğla Temsilcisi İlker Cömert, Vali Mustafa Temel Koçaklar ile Gençlik Spor İl Müdür Vekili Nihat Ekinciler`in desteğinin, büyük organizasyonlar ve çalışmaların sürdürülmesinde önemli rolü olduğunu söyledi. Cömert, internet üzerinden 145 ülkeden bir milyon izciye ulaşabildiklerini, Muğla`yı tanıttıklarını belirtti.

İzciliğin tüm dünyada çocuk ve gençlerin eğitimine katkı sağlayan bir numaralı eğitim metodu olarak gösterildiğini, ancak Türkiye`de izciliğin Hababam Sınıfı`ndaki bazı sahneler nedeniyle yanlış tanındığını söyleyen Cömert, ``İzcilik törenlerde yürümek, kısa şortlar giymek değil. İzcilik gençlerin bir grup içinde doğada yaşamayı öğrenmesini sağlayan, paylaşma duygusunu ve ortak iş yapabilme yeteneklerini geliştirmeyi hedefleyen bir eğitim şekli. Birçok noktada kamp yaptık. Türkiye`de bir ilki gerçekleştirip TBMM Başkanı Bülent Arınç`ın davetlisi olarak Meclis`in ön bahçesinde bir haftalık kamp gerçekleştirdik. Kamp ateşini Bülent Arınç yaktı. Kamp renkli görüntülere sahne oldu. Son olarak da Muğla Kültür Şenliği kapsamında kışlada 2 günlük izci kampını gerçekleştirdik`` dedi.

Bu yıl izciliğin kuruluşunun 100`ncü yılının kutlanacağını belirten İlker Cömert, ``1907 yılında İngiliz bir general tarafından ortaya atılan izcilik fikri 100`ncü yılını dolduruyor. 100`ncü yıl anısına 50 bin izcinin katılacağı dev bir kampın hazırlıkları sürüyor. Değişik etkinliklerin düzenleneceği bu kamp, Londra yakınlarında bir alan içinde yapılacak. 147 ülkeden din, dil, ırk gözetmeksizin değişik gençlerin katılacağı uluslararası dev buluşma için Muğla izcileri de gün saymaya başladı. İzciler özellikle ulaşım konusunda destek bekliyorlar`` diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title