Haberler

Muğla'ya Arıcılık Müzesi Kuruluyor

Muğla Genelinde 3 Bin 300 Üyesi Bulunan Muğla Arıcılar Birliği Başkanı ve Üyeleri Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu'na Hoşgeldin Ziyaretinde Bulundu.

Muğla genelinde 3 bin 300 üyesi bulunan Muğla Arıcılar Birliği Başkanı ve üyeleri Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu’na hoşgeldin ziyaretinde bulundu.

Birlik Başkanı Şahin, Arıcılar birliği çalışmaları hakkında Vali Yiğenoğlu’na bilgi vererek, “Muğla Arıcılar Birliği 2002 yılında kuruldu. İl genelinde şu anda 5 bin 800 kişi arıcılık yapmakta ve birliğimizde kayıtlı 3 bin 300 kişi bulunuyor. Ülke geneli bal ihracatının yüzde 90’ı ilimizden yapılıyor. Geçmiş yıllarda ülke geneline bal ihracatında sıkıntılarımız oldu ve bu sıkıntıları aştık. 18 ay çalışma sonrasında proje çalışmamız oldu. Üretim çeşitliliğimizi çoğalttık ve danışma merkezleri kurduk. Muğla markası ile üretim yapıyoruz. Sözleşmeli arıcılık modeli projesini ortaya koyduk” dedi.

MERMERCİLER ORMANDAN ÇIKSIN

Muğla’dan yıllık 30-35 bin ton bal üretildiğini belirten Muğla Arıcılar Birliği Başkanı Ziya Şahin, “Muğla’da son derece kaliteli bal üretimi yapılıyor. Fakat orman içinde bulunan mermer ocaklarından çıkan toz kaliteyi düşürüyor. Mermercilerin Basra çam alanlarından çıkmasını istiyoruz. Önümüzdeki aylarda ilimizde arıcılık müzesi kurulacak. İlimize gelen yerli ve yabancı turistler balın ne şekilde üretildiğini bu müzeden görebilecek. Balı üreten arılarımızı görme imkanı bulacak. Arıcılığın geçmişi ve geleceği bu müzede anlatılacak” dedi.

(BT-SÇ-Y)

30.07.2007 19:17 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title