Haberler

Muğla Valisi Çiçek Cemevinde İftara Katıldı

Muğla Valisi Çiçek cemevinde iftara katıldıMuğla Valisi Amir Çiçek, Marmaris Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nde Muharrem Ayı nedeniyle cemevinde düzenlenen iftara katıldı.

Muğla Valisi Çiçek cemevinde iftara katıldı

Muğla Valisi Amir Çiçek, Marmaris Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nde Muharrem Ayı nedeniyle cemevinde düzenlenen iftara katıldı. Vali Çiçek, İnançlara saygı olan yerde demokrasi daha iyi yaşar dedi.

Marmaris'te Muharrem Ayı'nın 10'uncu günü nedeniyle Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından iftar programı düzenlendi. Programa Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Muğla Alay Jandarma Komutan Vekili Albay Numan Öksüz, Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Marmaris Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya ve vatandaşlar katıldı. Cemevi Dedesi Fahri Doğanay'ın duasının ardından akşam ezanının okunmasıyla birlikte oruçlar açılarak dualar edildi. İftar yemeğinde ayran çorbası, kızartma, salata, pilav ve aşure ikram edildi.

İkramlar sonrası Vali Çiçek, Müslümanları mezheplerine ayırarak birbirine düşürmeye çalışanlara karşı hep birlikte can olmayız. Etnik yapısı ne olursa olsun herkes Allah'ın bir kuludur. Marmaris bizim için önemli ve özeldir. Birçok inanç ve düşünceden insan, ilçemizde birlikte yaşamaktadırlar. İnançlara her zaman saygımız vardır. Herkesin inancı kendine hastır. İnançlara saygı olan yerde demokrasi daha iyi yaşar. Bizler inançların, ayrılıkların değil birliktelik meydana getirelim. Üzerimizde oynanan oyunları hep birlikte görmekteyiz. Müslüman ülkelerde Müslümanları mezheplere göre ayırarak, çarpıştırıp düşürmeye çalışıyorlar. Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara karşı canlar bir olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğü, mozaikliğinin ve inanç farklılıkların birlikte bakmasıyla sağlanmaktadır dedi.

Yemek sonrası vatandaşlarla sohbet eden Vali Çiçek, beraberindeki heyet ile Pir Sultan Abdal Kültür ve Cemevi'ne geçerek inceleme yaptı. Pir Sultan Abdal Derneği Marmaris Şube Başkanı Kasım Çağlı ve Cemevi Dedesi Fahri Doğanay ile görüşen Vali Çiçek, eksiklikler ve istekler konusunda bilgiler aldı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sonrası, protokol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pir Sultan Abdal Amir Çiçek Marmaris Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title