Haberler

Muğla - Tarladaki Ürünler Yangında Kül Oldu

Tarladaki ürünler yangında kül olduMUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, yol kenarındaki tarlalarda henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, domates ve biber ekili alanlara zarar verdi.

Tarladaki ürünler yangında kül oldu

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, yol kenarındaki tarlalarda henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, domates ve biber ekili alanlara zarar verdi. Tarlaların yakınındaki makilik alana da zarar veren yangın, ekiplerin 1 saatlik çalışmasıyla söndürüldü.

Datça- Marmaris Karayolu'nun 15'inci kilometresindeki Karaincir Tatil köyü yakınlarında, domates ve biber tarlalarının kenarında, bugün saat 12.30'da, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı. Rüzgarın da etkisiyle yangın kısa sürede çevreye yayıldı. Alevler tarlaların kenarındaki makilik alana kadar ulaştı. Vatandaşların ihbarıyla Datça Orman İşletme Şefliğine bağlı ekipler, arazözlerle yangına müdahaleye başladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Datça Grup Amirliği ve Hisarönü Orman İşletmesi'nden de bölgeye takviye ekipler geldi. 10 arazöz ve 50'ye yakın orman işçisinin müdahalesiyle yangın, yaklaşık 1 saat içinde kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında 1 hektarlık alan zarar gördü. Metin Gülhan ve Mustafa Kurnaz'a ait domates ve biber tarlaları büyük zarar gördü.

Bölge sakinlerinden 50 yaşındaki Mustafa Merç, "Kuvvetli rüzgar esiyordu. Alevler kısa sürede tarlalara sıçradı. İtfaiye ekipleri gelince biz de yangın söndürme çalışmalarına katıldık. Alevler evlere sıçramadan kontrol altına alındı" diye konuştu.

Yangın çıkış nedeni henüz belirlenemezken, rüzgarda kopan elektrik tellerinden ya da kuru otların yakılmasından kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmaris Muğla Datça 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title