Haberler

Muğla: Muğla Üniversitesi'nde Mezuniyet Sevinci

Muğla Üniversitesi'nde, 2005-2006 yılında mezun olan öğrenciler için tören düzenlendi.

Muğla Üniversitesi'nde, 2005-2006 yılında mezun olan öğrenciler için tören düzenlendi.

Tören, yeni yapılan ve 3 bin 500 kişilik tribünü, tartan pisti ve ışıklandırması olan suni çim sahada gerçekleştirildi. Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, "Üniversitemiz kurulduğu 1992 yılında 98 mezun verirken, bu yılki mezun sayımız 3 bin 500'ü bulmuş, toplam mezun sayımız da 16 bin 500'ü aşmıştır. Bu, üniversitenin Türk toplumuna ve Türk yüksek öğrenimine kattığı artı bir değerdir. İlk kez açık spor tesisimizde yaptığımız mezuniyet töreni, önceki törenlerimizden daha farklı bir havada geçti. Sevinci ve tatlı burukluğu bir arada yaşadık. Aldığınız bu diplomalarınız, umutlarınıza yol olsun. Laik Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün izinden ayrılmayın. Türkiye 40 yıl boyunca geriye gitmiştir. Bu ülke; 20 yıl kardeş kavgalarıyla, 20 yıl da etnik ve dini kargaşalarla geriye gitmiştir. Sizleri çağdaş, laik, ülkesini seven öğrenciler olarak görmeye devam edeceğiz. Atatürk'ün yolundan ayrılmayın" dedi.

Törende duygusal anlar da yaşandı. Muğla Üniversitesi Fen-Edebiyat Bölümü Öğrencisi Mustafa Şahan, mezuniyet töreninde cüppesini ve kepini annesi Ayşe Şahan'a giydirdi. Bugünlere gelmesinde annesinin büyük emeği olduğunu belirten Mustafa Şahan, "Ben bugün bu diplomayı annemin sayesinde aldım" diye duygularını dile getirdi. Oğlunun cüppesi ve kepiyle fotoğraf çektirirken gözyaşlarını tutamayan anne Ayşe Şahan ise, "Bunlar mutluluk gözyaşları. Bugün benim hayatımda en mutlu olduğum günlerden birisi. Oğluma bana bu mutluluğu yaşattığı için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Muğla Üniversitesi'nin 2005-2006 öğretim yılı mezunları arasında, yabancı öğrenciler de vardı. Muğla Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) Antrenörlük Bölümü'nden mezun olan Kazak öğrenci Selçuk Hacı'yı, mezuniyet töreninde ailesi yalnız bırakmadı. Oğlunun mezuniyet törenine katılan baba Ahmet Hacı, aile büyüklerinin 50 yıl önce Kazakistan'dan Türkiye'ye göç ettiklerini belirterek, "Türkiye bizim vatanımız. Geleneklerimizden hiçbir şey kaybetmedik. Oğlum bugün Muğla Üniversitesi'nden mezun oluyor. Bu bizim için büyük bir mutluluk" dedi.

Törenine, Muğla Valisi M. Temel Koçaklar, eski bakanlardan Erman Şahin ve daire müdürleri katıldı. Büyük bir coşkuyla geçen mezuniyet töreni sonrasında müzik grubu "Gece Yolcuları", verdiği konserle öğrencilere unutamayacakları bir gece yaşattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title