Haberler

Muğla: Muğla İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Muğla İl Koordinasyon Kurulu, Vali Yardımcısı Sinan Akdoğan başkanlığında toplandı.

Muğla İl Koordinasyon Kurulu, Vali Yardımcısı Sinan Akdoğan başkanlığında toplandı.

Muğla Vali Yardımcısı Sinan Akdoğan başkanlığında yapılan Muğla İl Koordinasyon Kurulu toplantısına ilçe kaymakamları, belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, daire müdürleri ve yatırımcı daire müdürleri katıldı. Vali Yardımcısı Akdoğan yaptığı açılış konuşmasında il genelinde kamu kuruluşlarının Haziran ayı itibarıyla 1 milyar 975 milyon YTL proje tutarlı iş bulunduğunu açıkladı. Muğla'daki kamu yatırımlarıyla ilgili bilgi veren Vali Yardımcısı Akdoğan, "Bu işlere 2006 yılı için öngörülen ödenek 239 milyon YTL'dir. Haziran ayına kadar bu işlere 85 milyon YTL harcama yapılmıştır. En yüksek harcamanın ise 32 milyon 697 bin YTL ile içme suları, çevre, belediye hizmetleri, şehirleşme ve spor salonları gibi çalışmalara yapıldığı görülüyor. İkinci sırada 26 milyon 964 bin YTL ile enerji sektörü yer alırken, 8 milyon 804 bin YTL ile üçüncü sırada ulaştırma sektörü yer alıyor. Ardından 7 milyon 81 bin YTL ile eğitim ve 6 milyon 66 bin YTL ile tarım sektörü geliyor" dedi.

Vali Yardımcısı Akdoğan'ın verdiği bilgiye göre, kuruluşlar itibariyle Muğla'da en yüksek harcamayı 24 milyon 752 bin YTL ile DSİ 21. Bölge Müdürlüğü, bu müdürlüğü 22 milyon 375 bin YTL ile Özel Çevre Koruma Kurulu, 9 milyon 385 bin YTL ile Özel İdare Genel Sekreterliği, 6 milyon 756 bin YTL ile Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü ve 5 milyon 949 bin YTL ile Köye Yönelik Hizmetler Müdürlüğü izliyor. Muğla'da halen toplam 887 yatırım projesi bulunuyor ve bunlardan 176'sı bitirilirken, 235 proje devam ediyor. 323 projeye hiç başlanamamışken, 153 projenin ihale aşamasında olduğu kaydedildi.

Daha sonra yatırımcı bölge müdürleri, Muğla'daki çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Karayolları İzmir 2. Bölge Müdür Yardımcısı İlyas Bulut, Muğla'da Fethiye İlçesi hariç 269 milyon YTL toplam tutarlı işleri bulunduğunu, bu işler için 41 milyon YTL harcama yaptıklarını ve 9.8 milyon YTL ödenekleri bulunduğunu belirterek, "Uygulamada 6 projemiz var. Bunlardan 5'i devam ediyor. Aydın-Muğla-Ortaca duble yolunun Muğla'ya kadar olan bölümü ve Sakar Geçidi bitti. Köyceğiz girişinden Antalya'ya kadar proje çalışmamız bitmek üzere. Ödenek çıkarsa gelecek yıl bu yola başlayacağız. Gökova-Köyceğiz ihalesi yapıldı. 10 kilometrelik toprak çalışması devam ediyor. Bu yıl 7 kilometrelik bölümü asfaltlanacak. Bunun için 32 milyon YTL ödenek lazım. Marmaris-Datça yolunun son 6 kilometresi kaldı. Yolun tamamı turizm sezonundan sonra bitirilmiş olacak. Proje tutarı 72 milyon YTL olan Milas-Bodrum-Turgutreis yolu devam ediyor. 37 milyon YTL ödenek sağlanırsa bu yol tamamlanacak. Proje bedeli 58 milyon YTL olan Muğla-Kale-Tavas yolu da devam ediyor. Bu sene 17 kilometreyi tamamlamış olacağız" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title