Haberler

Muğla: Muğla'da Yerel Yönetimler

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un Bodrum'daki imar yetkisinin bakanlıkça geri alınması yönünde çalışma başlatıldığı açıklaması üzerine Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, ellerine bakanlıktan henüz böyle bir belge gelmediğini bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un, Bodrum'un Kültür, Turizm ve Koruma Bölgesi ilan edilmesi yönünde etüt çalışmalarında bulunduklarını açıklaması üzerine basına bilgi veren Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, 19 Haziran 2006 tarihinde kendilerine etüt çalışması hakkında bakanlığın kendilerine fikir sorduğunu kaydetti. Ağan, Bodrum Belediyesi sınırları içerisinde plansız yer bulunmadığını belirttikleri bir rapor hazırladıklarını söyleyerek, "Bunun dışındaki yerler SİT ve orman alanıdır. Bakanlığın bunun dışında yapacağı çalışma lüzumsuzdur diye rapor verdik. Bakanlık, Bodrum'un plansız olduğunu ifade ediyor. Burada bir yanlışlık var. 1/25 000'lik planın yürürlükte olmaması bizim için problem teşkil etmiyor. Çalışmalarımızı kurul vasıtasıyla yapıyoruz. İlçede zaten imara açılacak yer yok" dedi. Başkan Ağan, belediyenin sınırlarının belli olduğunu bildirerek, "Karaada'yı ya da Adaboğazı'nı imara açmayı planlıyorlarsa bunu bilemeyiz. Bakanlığın etüt çalışmaları yapacağına dair bir yazı aldık ancak, Bodrum Koruma Bölgesi ilan edilmiştir diye bir yazı almadık" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title