Haberler

Muğla: Muğla'da Yerel Yönetimler

Muğla'nın Datça Belediye Başkanı Erol Karakullukçu, Hasan İzzettin Dinamo'nun Kurtuluş Savaşı'nın anlatan kitaplarını İlçe Halk Kütüphanesi'ne bağışladı.

Kişi, kurum ve kuruluşların kütüphane kurmaya teşvik edilmesi amacıyla "İster Bir Kitap, İster Bir Raf", "İster Onarın, İster Donatın" sloganlarıyla yurt çapında başlatılan "Kütüphaneler İçin" kampanyası çerçevesinde başta Hasan İzzet Dinamo'nun kitaplarını teslim eden Karakullukçu, daha önce de "Şu Çılgın Türkler" kitabının ilçedeki tüm ilköğretim öğrencilerine ulaşmasını sağlamıştı. Gençler tarafından fazla tanınmayan Hasan İzzettin Dinamo'nun Kurtuluş Savaşımızı en az Turgut Özakman kadar detaylı ve doğru anlattığını söyleyen Karakullukçu, siyasi görüşü nedeniyle eserleri uzun yıllar sansüre uğrayan bu yazarın değerini bilmek gerektiğini vurguladı. Karakullukçu, Datça İlçe Halk Kütüphanesi'ne ayrıca çocuk kitapları yazarı Ayşe Necla Kuglin'in kitaplarından oluşan bir set armağan etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title