Haberler

Muğla: Muğla'da Yerel Yönetimler

Muğla Belediyesi'nin yaptığı Osman Günsan Parkı, düzenlenen törenle açıldı.

Muğla Belediyesi'nin yaptığı Osman Günsan Parkı, düzenlenen törenle açıldı.

Törene, Muğla Valisi M. Temel Koçaklar, parka adı verilen Osman Günsan ve eşi Feriha Günsan ile Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan, il genel meclis üyeleri ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Park açılışında konuşan Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, cumhuriyetin ilk öğretmenlerinden Osman Günsan'ın binlerce öğrenci yetiştirerek Atatürk ilkelerinin yaygınlaşıp kökleşmesinde emekleri geçtiğini hatırlatarak, "Şimdi onların öğrencileri, ülkelerine hizmet ediyor" dedi. Muğla'daki yeşil alan miktarını 220 bin metrekareye çıkarttıklarını söyleyen Başkan Gürün, "Bu yıl sonunda hedefimiz bu rakamı 250 bin metrekareye, önümüzdeki yıl da 280 bin metrekareye yükseltmek" diye konuştu.

Vali M. Temel Koçaklar ise eğitimin son derece önemli olduğunu söyleyip, "Hele Cumhuriyetimiz'in ilk yıllarında en zor şartlarda öğretmenlik yaptılar, Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyet'in kökleşmesi için çaba harcadılar. Bu değerli öğretmenimizin böyle güzel bir parka adını verilmesini sağlayan Belediye Başkanımız ve belediye meclis üyelerimizi kutluyorum" açıklamasında bulundu.

Parka adı verilen öğretmen Osman Günsan da, gösterilen ilgi ve duyarlığa teşekkür ettiğini söyleyerek, "Ben bu teveccühü hak edip etmediğimi bilmiyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title