Haberler

Muğla: Muğla'da Hortum Paniği

Muğla'da Gökova Körfezi'nde Meydana Gelen Hortumlar, Milas'ın Ören Beldesi'ni ve Akyaka'yı da Vurdu. Hortum Nedeniyle Elektrik ve Telefon Hatları Koptu. Ören ve Akyaka'da Çok Sayıda Ev ve İşyerinin Çatısı Uçtu.

Muğla'da Gökova Körfezi'nde meydana gelen hortumlar, Milas'ın Ören Beldesi'ni ve Akyaka'yı da vurdu. Hortum nedeniyle elektrik ve telefon hatları koptu. Ören ve Akyaka'da çok sayıda ev ve işyerinin çatısı uçtu.

Edinilen bilgiye göre, Milas İlçesi'ne bağlı Ören Beldesi'nde, bugün öğle saatlerinde aniden ortaya çıkan ve hızı 90 kilometreyi aşan fırtına ve hortum beldede hayatı felç etti. Deniz kıyısındaki kayıkların orman içine uçtuğu, dev çam ve asırlık zeytin ağaçlarının devrildiği olayda, 200'e yakın evin çatısı uçtu, duvarları yıkıldı. Bodrum'un Mazı Köyü'nde, selin sürüklediği kesilmiş dev kütükler, Yeniköy'de evlerin içine kadar girdi, Bodrum-Mazı yolu saatlerce trafiğe kapandı, bölgede elektrik ve telefon hatları büyük hasar gördü.

Belediye Başkanı Turan, "Sahildeki belediyeye ait tüm kafeterya gazino ve büfeler neredeyse ortadan kalktı. Belediye mülklerinde zarar 600 bin YTL civarında, vatandaşların zararının yaklaşık 3 milyon YTL olduğunu tahmin ediyoruz. Durum tespit ve acil yardım çalışmalarını başlattık. Ören'in batısından gelen ve sahil şeridinde etkili olan hortum, 15 dakika içinde beldeyi savaştan çıkmışa çevirdi" dedi.

Öte yandan, sabah saatlerinde Bodrum ve Mazı Köyü'nde başlayan sağanak yağış sırasında Yeniköy, Mazı ve Kısırlar köyleri sular altında kaldı. Kısırlar Köyü'nde sağlık ocağını su bastı, doktor ve hemşireler saatlerce sağlık ocağına giremedi. İki ay önce yanan ormanlık alanlarda kesilen kütükler, sel sularıyla birlikte Yeniköy'ün yan mahallesindeki evlerin içine kadar girdi. Köylülerin traktörleri de sel sularında sürüklendi. Dört evin ağır hasar gördüğü sel anında Bodrum-Mazı Karayolu, dev kütükler yüzünden saatlerce trafiğe kapandı, bölgede elektrik ve telefon hatları direklerin devrilmesi sonucu kesildi. Mazı, Yeniköy ve Kısırlar köylerinde hasar tespiti çalışmaları başlatıldı.

Ören Beldesi'nde yaşanan hortum dehşetinin ardından Muğla'nın turistik Akyaka Beldesi sahilindeki Kıran Köyü Kandilli Mahallesi'nde de hortum yaşandı. Hortumda bölgede bulunan çok sayıda evin çatısı uçtu. Yüzlerce çam ağacının yanısıra, zeytin ve meyve ağaçları yerinden söküldü. Elektrik ve telefon direkleri yıkıldı. Bölgeye şuan elektrik verilemezken, bölgeye elektrik veren trafo hortum esnasında yanarak kül oldu. Kandilli Mahallesi'nde ayrıca telefon hatları da hortumdan etkilenerek telefonlar çalışmaz hale geldi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title