Haberler

Muğla: Muğla'da Eğlence Yerlerine Denetim

Muğla'nın Marmaris ve Bodrum ilçelerinde İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile yöre belediyelerinin ekipleri tarafından eğlence merkezlerinde yapılan denetimlerde 14 işyeri hakkında toplam 59 bin 142 YTL idari para cezası kesildi.

Muğla'nın Marmaris ve Bodrum ilçelerinde İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile yöre belediyelerinin ekipleri tarafından eğlence merkezlerinde yapılan denetimlerde 14 işyeri hakkında toplam 59 bin 142 YTL idari para cezası kesildi.

Muğla Valisi M. Temel Koçaklar'dan alınan bilgiye göre, Muğla'da tatillerini geçirmekte olan konukların gürültüden uzak, huzur ortamı içerisinde tatil yapabilmeleri için, Muğla il genelinde otel, restoran, bar, diskotek benzeri yerlerde denetimlere devam ediliyor. Kültür ve Turizm ile Çevre İl Koordinasyon Kurulu kararlarına ve Muğla Valiliği'nce yayınlanan genelgelere aykırı hareket ederek, çevreyi rahatsız eden kişi ve kuruluşlar hakkında yasal işlemler uygulanıyor.

Valisi Koçaklar, "İlimiz sınırları içerisinde gürültü kirliliğinin önlenmesi, turizm sektöründeki kalitenin arttırılması bakımından denetimler büyük önem arz ediyor. Gürültü kirliliğine neden olan otel, bar, restoran, diskotek gibi müzik yayını yapılan işyerlerinde, 2559 sayılı yasanın 14. Maddesi'nde yer alan 'saat 24.00'den sonra dışarıya müzik yayını yasağı' ile 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 36. Maddesi hükümlerinin uygulanması için, Muğla Valiliği İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile belediye başkanlıkları personellerinden oluşturulan teknik elemanlarca gerekli denetimlerin yapılıyor" dedi.

Muğla ve ilçelerinde gürültü kirliliğini önlemek amacıyla, turizm sektörüne hizmet vermekte olan ve müzik yayını yapılan bu gibi işletmelerin "Gürültü Yönetmeliği"ne göre, monitör taktırma ve ses yalıtımı yaptırma zorunluluğu bulunduğunu belirten Vali Koçaklar, valilikçe çıkartılan genelgelerde, başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan, çevreye rahatsız eden kişi ya da ticari işletmelere 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 36. maddesi gereğince emniyet, jandarma veya belediye zabıta görevlilerince cezai işlem uygulanacağını, monitör taktırmayan ve gerekli ses yalıtımını yaptırmayan işyerlerinin de faaliyetten men edileceğini belirtti.

Marmaris İlçesi İçmeler Beldesi ile Bodrum İlçesi Göltürkbükü Beldesi'nde, gürültü kirliliğinin önlenmesi amacıyla yapılan denetimlerde, alınan kararlara ve valilik genelgelerine uymayan işletmeler hakkında, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun ve 2872 sayılı Çevre Kanunu ve bu konuda değişiklik yapan 5491 sayılı kanun çerçevesinde yasal işlem yapılarak, haklarında idari para cezası uygulandı. Buna göre, Marmaris İçmeler Beldesinde faaliyet gösteren ve genelgelere uymayan 4 işletme hakkında, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında, İçmeler Belediye Başkanlığı'nca bin 98 YTL idari para cezası, Bodrum Göltürkbükü'nde faaliyet gösteren 6 işletmeye de bin 500'er YTL idari para cezası uygulandı. İşletmelerce para cezaları peşin ödendiğinden bu işletmelerin para cezaları, Göltürkbükü Belediyesi'nce bin 125'er YTL olarak tahsil edildi. Ayrıca, yine Göltürkbükü Beldesi'ndeki 4 işyerine 5491 sayılı kanun çerçevesinde, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından 12 bin YTL idari para cezası uygulandı.

Denetimlerde, Marmaris ve Bodrum ilçelerine bağlı beldelerdeki toplam 14 işyerine, 59 bin 142 YTL idari para cezası uygulandığı açıklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title