Haberler

Muğla: Muğla'da Araziler Yerli Ve Yabancı Yatırımcıları Bekliyor

Muğla merkezde ve Datça İlçesi'nde bulunan 2 arazi yerli ve yabancı turizm yatırımcılarının tekliflerini bekliyor.

Muğla merkezde ve Datça İlçesi'nde bulunan 2 arazi yerli ve yabancı turizm yatırımcılarının tekliflerini bekliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı sitesinde yer alan duyuruya göre, Muğla merkez Yılanlı Ardıçovası mevkiinde bulunan 1 milyon 51 bin 500 metrekare alana 420 yataklı 5 yıldızlı otel veya tatil köyü, ya da 27 delikli golf sahası yapılacak. 49 yıllığına tahsisi yapılacak olan arazinin altyapı, elektrik hatlarının 7 kilometrelik bölümü ihaleyi alan firma tarafından yapılacak. Ayrıca araziyle ilgili olarak imar durumu da yeniden gözden geçirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kamuya ait arazilerin yerli ve yabancı yatırımcılara tahsisinde Muğla'da yer alan 2. arazi ise Datça'da bulunuyor. Datça'da Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı İskele Mahallesi Hisarmağara mevkiinde bulunan 26 bin 38 metrekare alana sahip dinlenme tesisinin üzerinde halen 12 bin 500 metrekare inşaat alanı, 3 katlı otel, 13 adet bina, 14 adet taş ev, 2 mutfak, bir sauna, Türk hamamı, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahası, 224 oda ile 450 metrekare yüzme havuzu bulunuyor.

Datça'daki tesisin üzerine ihaleyi alacak firma yeni bina yapımı veya mevcut binaları iyileştirme çalışması yapması durumunda maliyetler de değişiyor. 49 yıllığına tahsis edilecek olan arazi üzerine 458 yataklı tatil köyü veya 5 yıldızlı otel yapılacak. 5 yıldızlı otel yapılması durumunda yaklaşık maliyet 27 milyon 502 bin 510 YTL, tatil köyü yapılması durumunda ise bu maliyet 15 milyon 763 bin 324 YTL'ye düşüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title