Haberler

Muğla: Milas'ta 2 Bin Yıllık Tarihi Eserler Ele Geçirildi

Muğla'nın Milas İlçesi'nde, polisin yaptığı operasyon sonucu 11 parça tarihi eser ele geçirildiği bildirildi.

Muğla'nın Milas İlçesi'nde, polisin yaptığı operasyon sonucu 11 parça tarihi eser ele geçirildiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde Milas Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği, Z.G. ve V.D. isimli şahısların ellerinde tarihi değeri olan çok sayıda eser bulunduğu A.A. ve A.D. isimli şahısların aracılık ettikleri, bu eserleri pazarlamak için müşteri aradıkları bilgisini aldı. Alıcı gibi hareket eden sivil ekipler, şahıslarla irtibata geçerek yapılan pazarlık neticesi anlaşma sağladı. Teslimat esnasında düzenlenen operasyon neticesinde; A. A. (39) Z. G. (46), A. D. (31) ve V.D. (31) isimli şahıslar yakalandı.

Yakalanan şahısların üzerinde, 40 cm. iki kulplu topraktan imal testi, 30 cm. büyüklüğünde iki kulplu topraktan imal testi, 15 cm. büyüklüğünde sürahi tipinde üstten tek kulplu topraktan imal eser, 10 cm. büyüklüğünde bronz iki yanı açık silindir şeklinde iki kulplu içi oyuklu eser, 50 cm büyüklüğünde iki yanında kulp bulunan topraktan imal testi parçası, 25 cm. boyunda alt kısmı yuvarlak topraktan imal kap şeklinde eser, 8 cm. çapında mercanlaşmış kayaya yapılmış yuvarlak eser, 4 adet kurşun ağırlık olmak üzere toplam 11 parça eser ele geçirildi.

Milas Müze Müdürlüğü uzmanlarının yaptığı incelemede, elde edilen 11 parça eserin 2863 Sayılı yasa kapsamında deniz batığından elde edildiği sanılan yaklaşık 2000 yıllık eserler olduğu açıklandı. Sanıkların polisteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title