Haberler

Muğla: Marmaris'te 16 Kaçak Mülteci Yakalandı

Muğla'nın Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı Tarafından Gerçekleştirilen Operasyonda Çoğunluğu Filistin Uyruklu 16 Kaçak Mülteci Yakalandı.

Muğla'nın Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonda çoğunluğu Filistin uyruklu 16 kaçak mülteci yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Libya'nın Trablusgarp şehrinden yola çıkan 1'i Somali, 3'ü Moritanya ve 12'si Filistin uyruklu olmak üzere toplam 16 kaçak gemi ile İzmir'e geldi. İzmir'de bir süre kalan kaçaklar daha sonra Yunan adalarına geçmek için otobüsle İzmir Otogar'ından Marmaris'e hareket etti. Kaçakları Türkiye'ye giriş yaptıkları günden bu yana takip eden Jandarma, kaçakları taşıyan otobüsü Çetibeli Karakolu arama noktasında dün akşam saatlerinde durdurdu. Yapılan operasyonda yasa dışı yollardan Türkiye üzerinden Yunan adalarına geçmek istedikleri tahmin edilen kaçaklar ile Kuzey Iraklı 2 insan taciri kıskıvrak yakalandı. Kaçakların Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı'nda alınan ifadelerinde, Iraklı S.G.H. (38) ve Z.R.H.M. (36) adlı kişilerin, kaçaklardan kişi başına 3 bin dolar aldığını söylediği öğrenildi. Bir gün süre ile jandarmada bekletilen 16 kaçak ve bunları taşıyan 2 Iraklı, ifadelerinin alınmasının ardından, Marmaris Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. Pasaport Kanunu'na muhalefetten işlem yapılan 16 kaçak daha sonra sınır dışı işlemleri için Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title