Haberler

Muğla: Marmaris İnsan Hakları Komisyonu Toplandı

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, İnsan Hakları Komisyonu Eylül Ayı Toplantısında Toplumun İnsan Hakları Konusunda Bilinçlendirilmesinin Gerekliliğine Dikkat Çekildi.

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, İnsan Hakları Komisyonu Eylül ayı toplantısında toplumun insan hakları konusunda bilinçlendirilmesinin gerekliliğine dikkat çekildi.

Kaymakam Cemalettin Özdemir başkanlığında Marmaris Öğretmevi'nde yapılan toplantıda, ilk olarak komisyon üyeleri Kaymakam Özdemir'in Marmaris'te bulunmadığı 9 aylık dönemde alınan kararlar hakkında bilgi verdi. Daha sonra insan hakları kutularına atılan İçmeler'de bir barın yaptığı gürültü kirliliği ve İnönü Caddesi'nde kapatılan işyeriyle ilgili 2 şikayet dilekçesi okundu. Marmaris Belediyesi'nin yeni imar revizyon planında konut alanı ilan ettiği İnönü Caddesi üzerindeki kapatılan işyeri sahiplerinin dilekçesi, hukuku ilgilendiren bir konu olduğu gerekçesiyle görüşülmedi. Aynı gerekçeyle ikinci dilekçe de görüşmeye alınmadı.

Vatandaşların insan hakları konusunda aydınlatılması gerektiğine işaret eden Kaymakam Özdemir, "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde insanların bilinçlendirilmesi için konusunda uzman bir kişiyi konferansa davet edeceğiz. Şikayet kutularına kurulu ilgilendirmeyecek şikayetler iletiliyor. Kanunda karşılığı bulunan konuları tartışmanın bir anlamı yok. Bu konular idareyi ilgilendirir ve mağdur şikayet dilekçesiyle idari yargıya başvurarak hakkını arar" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title