Haberler

Muğla: Marmaris 5 Bin Acenteciyi Konuk Edecek

Marmarisli Turizmciler Tarafından Oluşturulan Vision Marmaris ve Güney Ege Turisttik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin (Getob) Düzenlediği Organizasyonla Dünyanın En Büyük Seyahat Acentelerinden 5 Bin Yetkili, Marmaris'te Konuk Edilecek.

Marmarisli turizmciler tarafından oluşturulan Vision Marmaris ve Güney Ege Turisttik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin (GETOB) düzenlediği organizasyonla dünyanın en büyük seyahat acentelerinden 5 bin yetkili, Marmaris'te konuk edilecek.

Bölgeye bir yılda en az 19 milyon 600 bin Euro gelir getirmesi öngörülen projeyi Londra'da düzenlenen turizm fuarında Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'a da aktaran Marmarisli turizmciler, bakanlıktan destek aldı. Grand Yazıcı Otel'de konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen GETOB Başkanı İlhan Açıkgöz, katıldıkları Londra Fuarı ve 5 bin seyahat acentesi yetkilisinin 7-14 Mayıs 2007 tarihleri arasında Marmaris'te ağırlanması projesi hakkında bilgi verdi. Londra Fuarı'nın çok verimli geçtiğini belirten Açıkgöz, "2007 yılı tanıtım stratejileriyle ilgili bazı çalışmalarımızı bir aydır kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bunun ilk ayağı Frankfurt ve Londra fuarlarıydı. Bu fuarlarda otellerden çok Marmaris ismini ön plana çıkardık. Marmaris'i seçmek için 10 neden başlığı altında bir fuar organizasyonu yaptık. Son yıllarda ilk defa bu kadar çok acentelerin üst düzey yetkilileri Marmaris stadına ilgi gösterdi. Değişik pazarların da nabzını yoklama şansına sahip olduk. Büyük acentelerin üst düzey yetkilileriyle görüşmeler yaptık. Marmaris Belediyesi, Londra Fuarı'ndaki stant ve kargo giderlerimizi karşıladı. Finlandiya Fuarı'nda ilk defa 48 metrelik bir stant kiraladık. Bunun parasını da Marmaris Belediyesi ödedi" dedi.

Londra Fuarı'nda İngilizler'in en çok tanıdıkları Türk olan "İnternet Mahir"in broşür dağıttığını da kaydeden Açıkgöz, "Mahir Bey'in uçak ve konaklama ücretini karşıladık. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Standımızda oturarak broşür dağıttı. İngiliz medyası İnternet Mahir'e yoğun ilgi gösterdi. 12 gazetede İnternet Mahir'İn Marmaris standı önünde çekilmiş fotoğrafları çıktı" diye konuştu.

Projelerine bakanlığın da sahip çıktığını ifade eden Açıkgöz, "Londra Fuarı'nda, Vision Marmaris ile ortak projemiz olan 5 bin seyahat acentesi yetkilisini ağırlama projemiz hakkında olumlu sinyaller aldık. Turizm Bakanı Atilla Koç ve Tanıtımlar Genel Müdürü ile görüşmeler yaptık. Yerinde tanıtım için yapmayı planladığımız 5 bin seyahat acentesini Marmaris'te konuk etme projemize Turizm Bakanlığı sahip çıktı. Bakanlık, misafirlerin uçak masraflarını karşılama sözü verdi. Bölgelerden gelmiş olan projelerin içinde en ciddi olanı bizimki. 8 Aralık'ta son halini alacak bu proje 500-600 bin Euro'ya mal olacak. Ancak geri dönüşümünü hesap edecek olursak, gelen 5 bin kişi 4 kişiye satış yapsa, bu en asgari olarak 19 milyon 600 bin Euro gelir eder" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title