Haberler

Muğla: Köylülerin Sığla Ağacı Eylemi

Muğla'nın Fethiye İlçesi Göcek Beldesi Karacaören Köyü'nde İnşa Edilecek Balık Çiftliği Nedeniyle Sığla Ağaçlarının Kesileceği İddiaları Üzerine Köylüler, Protesto Yürüyüşü Yaptı.

Muğla'nın Fethiye ilçesi Göcek Beldesi Karacaören Köyü'nde inşa edilecek balık çiftliği nedeniyle sığla ağaçlarının kesileceği iddiaları üzerine köylüler, protesto yürüyüşü yaptı.

Ağaçların kesilmesini protesto eden köylüler, pankartlarla yürüdü. Bazı köylüler, kendilerini ağaçlara bağlayarak ağaçları kestirmeyeceklerini iddia etti. Köy meydanından ellerinde pankartlar ile ağaçların kesileceği yer olan Kızıl Çay kıyısına giden köylüler, çocukları ile birlikte yaptıkları protestoda "Geleceğimizi kestirmeyiz" dediler.

Kızıldere Çayı kıyısında bir açıklama yapan Köy Muhtarı Tacettin Akça, "Buraya alabalık çiftliği yapılmak isteniyor. Burası tamamen sığla ağaçları ile kaplı. Bu ağaçlar sadece Türkiye'de bu bölgede yetişiyor. Daha önce müracaat eden şirketin buraya çiftlik yapmasına karşı çıkmıştık. Şimdi tekrar müracaat ettiklerini öğrendik. Gerekli yerlere müracaat ederek, çiftliğin yapılmamasını istedik. Bu ağaçları kesmek ve yerine balık çiftliği yapak isteyen şirketin köyümüzde zaten bir balık çiftliği var. Bu alanı ormandan kiralayacaklarına, boş arazileri var oraları kiralasınlar. Köyümüz sürekli olarak yabancılar ve yerli turistler tarafından sürekli rağbet görüyor. Buraların yeşil alan ve piknik yeri olmasını istiyoruz" dedi.

Fethiye Orman İşletme eski Müdürü Ali Kemal Karadeniz ise, "Biz hiçbir zaman yatırıma karşı değiliz. Biz çevrenin korunması ile yatırım yapılmasını istiyoruz. Bu gördüğünüz ağaçlar dünyada üç yerde ve ülkemizde sadece Muğla'da yetişmektedir. Dünyada üretemediğimiz iki şey var. Bunlar su ve toprak. Bunların korunmasını istiyoruz. Bu gördüğünüz çay üzerinde bir çok balık çiftliği var ve hala yapılmak isteniyor. Bu çayı birçok köy, sulama suyu ve hayvanlarını sulamak için kullanıyor. Bu alanın emrivaki bir şekilde yok edilmesini istemiyoruz" diye konuştu. Köylüler, bu alanların çocuklarının geleceği olduğunu söyleyerek, "Ağaçların kesilmesine izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu. Kendisini ağaca bağlayarak protestoya katılan Nadi Tombak isimli şahıs da, "Burada ağaçların kesilmesine karşıyız. Bu vatanı korumak zorundayız. Yangın olur, biz koşarız. Devletten gereğinin yapılmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title