Haberler

Muğla: Kızılay Kızılhaç Dernekleri 15. Balkan Konferansı

"Kızılay Kızılhaç Dernekleri 15. Balkan Konferansı" Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde Başladı.

"Kızılay Kızılhaç Dernekleri 15. Balkan Konferansı" Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde başladı.

Balkan ülkelerinde yaşanan afetler ve sorunlar karşısında ortak müdahaleyi bölgesel anlamda geliştirmek ve sürdürebilmek açısından önem taşıyan konferansa, 10 balkan ülkesinin Kızılhaç temsilcileri ve Türk Kızılay'ı katılıyor. Mares Otel'de düzenlenen ve 2 Aralık'a kadar devam edecek olan konferansta, uluslararası insancıl hukuk, uluslararası afet müdahale hukuku ve afete müdahale gibi konularda sunumlar yapılarak, karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunulacak. Konferansın açılış konuşmasını yapan Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Türk Kızılay'ının ev sahipliğinde bu yıl 15.'si düzenlenen konferansın başarılı olacağına inandığını belirterek, "Günümüzde bölgesel işbirlikleri, ekonomik ve siyasi çıkarların bir araya getirdiği topluluklar, barış, refah, insan mutluluğunu ön planda tutan ortak değerlerle hızla gelişen teknoloji, adeta ülkeler sınırlarını izafi ve şeffaf birer olgu haline getirmiştir. Hiç şüphesiz, bu beraberliklerin en anlamlısı; insan onurunu korumak, acısını dindirmek ve ihtiyacını gidermek amacıyla kurulmuş derneklerimizin oluşturduğu birlikteliğidir" dedi.

Dünyadaki 185 Kızılay ve Kızılhaç derneğinin afetler ve savaşlar karşısında işbirliği yaparak yürüttüğü insancıl çalışmalar sırasında sorunlarla karşılaşıldığını ifade eden Küçükali, "İnsan kaynaklı, doğal veya teknolojik nitelikli afetlere müdahale sırasındaki insani faaliyetlerle ilgili mevcut yasal mekanizmaların yeterliliği konusunda kaygılar artmaktadır. Bu nedenle Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu tarafından gündeme taşınan 'Uluslararası Afet Müdahale Hukuku' ile 'Uluslararası İnsancıl Hukuk' konularını daha çok tartışmamız ve daha somut adımlar atılması yönünde gayret sarf etmemiz kaçınılmazdır" diye konuştu.

Kızılay Genel Başkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın da bir sunum yaptığı konferansa Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Arnavutluk, Sırbistan, Karadağ, Makedonya, Bosna Hersek, Hırvatistan ve Slovenya Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri ile Uluslararası Kızılay Kızılhaç Dernekleri Federasyonu, Daimi Komisyon, Uluslararası Kızılhaç Komitesi temsilcileri katılıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title