Haberler

Muğla Kırsal Mahallede Kadın Muhtardan Cumhuriyet Balosu

Kırsal mahallede kadın muhtardan Cumhuriyet BalosuMUĞLA'nın Ula ilçesinin tek kadın muhtarı Selma Şensoy Çetin tarafından kırsal Kızılyaka Mahallesi'nde düzenlenen Cumhuriyet Balosu'nda büyük coşku yaşandı.

Kırsal mahallede kadın muhtardan Cumhuriyet Balosu

MUĞLA'nın Ula ilçesinin tek kadın muhtarı Selma Şensoy Çetin tarafından kırsal Kızılyaka Mahallesi'nde düzenlenen Cumhuriyet Balosu'nda büyük coşku yaşandı. Köylüler, baloya Atatürk portreli tişört giyip, ellerinde Türk bayrakları ile katıldı.

Ula'nın kırsal Kızılyaka Mahallesi'nde, ilk kez Cumhuriyet Balosu düzenlendi. Kızılyaka Mahallesi'nin evli, 2 çocuğu olan muhtarı 47 yaşındaki Selma Şensoy Çetin tarafından düzenlenen baloya, 2 bin nüfuslu mahalleden yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Atatürk ve şehitler anısına saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Cumhuriyet Balosu, Muğla Yörük Obaları Derneği Halk Oyunları Ekibi'nin yöresel oyunlardan oluşan gösterisiyle devam etti. Ardından Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türküler hepbir ağızdan söylendi. Köylüler, baloya Atatürk portreli tişört giyip, ellerinde Türk bayrakları ile katıldı. 3 saat süren balo, Onuncu Yıl Marşı'nın büyük bir coşkuyla okunmasıyla sona erdi.

"BİZLER CUMHURİYET KADINLARIYIZ"

Geceye 3 çocuğu, 2 torunu ile katılan Saadet Kiriç "Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren hiçbir bayramı kaçırmadım. Bu baloya da çocuklarım ve torunlarımla katıldım. Allah Atatürk'ten razı olsun. O olmasaydı bu güzel, rahat günleri göremezdik" dedi. Etkinliğe katılan evli ve üç çocuk annesi, emekli hemşire 53 yaşındaki Hatice Dinçer de "Bizler Cumhuriyet kadınlarıyız. Bu nedenle de buradayız. Bayrağımızı, Atatürk'ün bize teslim ettiği Cumhuriyet'i Türk kadını olarak korumaya kollamaya her zaman devam edeceğiz" dedi.

"ATATÜRK OLMASAYDI BEN MUHTAR OLAMAZDIM"

Kızılyaka Mahallesi Muhtarı Selma Şensoy Çetin de "Atatürk olmasaydı bugün ben bir kadın olarak muhtar olamazdım. O nedenle Atatürk'ün önünde saygı ve sevgiyle eğiliyorum. Bu nedenle muhtar olarak ilk dönemimde başlattığım bu etkinliği nefesim yettiğince sürdüreceğim. Türk kadını ve muhtarı olarak Cumhuriyet'e sahip çıkmak biz kadınların en önemli görevlerinden biri olmalı. Atatürk ve dedelerimizin kanları ile bize teslim ettiği bu bayrağı ve ülkemizi korumak için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Bugün buradaki bu coşku da bunu gösteriyor zaten. İyiki Atatürk'ümüz var iyiki Cumhuriyetimiz var" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Muğla Selma Ula Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi?
title