Haberler

Muğla: Fethiye'de Safarilere Denetimler Arttırıldı

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, cip safari turlarına yönelik denetimler arttırıldı.

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, cip safari turlarına yönelik denetimler arttırıldı.

Fethiye İlçesi Kayadibi Köyü'nde hafta sonu meydana gelen ve 1 İngiliz turistin ölümü, 6'sı turist 7 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan cip safari kazasının ardından denetimlerin arttırıldığı belirtildi. Turizm Danışma Müdürü Burhan Coşkun, kendi bölgelerinde 9 seyahat acentesinin cip safari faaliyeti yürüttüğünü belirterek, "Biz, bu acentelerle, 2 ay önce toplantı yaptık ve yapılması gerekenleri anlattık. Acenteler gerekli prosedürleri yerine getirerek çalışma izni aldı" dedi.

Geçen hafta sonunda meydana gelen kazanın kendilerini üzdüğünü ifade eden Coşkun, güzergahta büyük yoğunluk yaşandığını söyledi. Denetimlerinin sürekli devam ettiğini belirten Coşkun, "Son zamanlarda turist sayısı arttı. Her firmadan günlük 6-7 tane cip çıkıyor. 50-60 tane cip her gün aynı güzergahı kullanıyor. Yaşanan kazanın nedeni şoför hatası olarak ortaya çıkıyor" diyerek acentelerin şoförlerin seçilmesi ve eğitilmeleri konularında yetersiz kaldıklarını öne sürdü.

Firmaların sorumlulukların büyük olduğunu ve şoförlerin mutlaka iyi bir eğitimden geçirilmesi gerektiğini kaydeden Coşkun, "Safariye çıkan araçların yüzde 70-80'i yeni model araçlar. Eski model olanların da sürekli bakımları yapılıyor. Yaşanan kaza şoförün yeterli olmayışından kaynaklanıyor" şeklinde konuştu.

Günde ortalama 5 bin aracın Saklıkent'e gittiğini ve yoğun bir trafik yaşandığını söyleyen Coşkun, kendilerinin gerekli denetimleri yaptıklarını, acente yetkililerinin de kendilerine eşlik ederek, bu tür denetimlere katılması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title