Haberler

Muğla Develer, Bodrum'da Güreşti

Develer, Bodrum'da güreştiMuğla'nın Bodrum ilçesinde, belediye tarafından düzenlenen Deve Güreşi Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Develer, Bodrum'da güreşti

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, belediye tarafından düzenlenen Deve Güreşi Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Vatandaşların heyecanla izlediği güreşlerde 160 deve arenaya çıktı. Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon'un Goca Bodrumlu isimli devesi de 'baş' kategorisinde mücadale etti ancak kupa kazanamadı.

Bodrum Belediyesi tarafından Kızılağaç Mahallesi'ndeki Deve Güreşi Arenası'nda düzenlenen deve güreşlerini, CHP Muğla Milletvekilleri Nurettin Demir ve Akın Üstündağ ile CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un da aralarında bulunduğu yaklaşık 4 bin kişi izledi. Güreşlere Manisa, Aydın, İzmir, Balıkesir gibi Ege illerinden yaklaşık 160 deve katıldı. Katılımın ücretsiz olduğu güreşlerde develer birinci olabilmek için kıyasıya mücadele etti. Bazı güreşlerin sonunda kızgın develer, güreşi bırakmak istemedi. Develeri ayırmakta görevli olan urgancılar zor anlar yaşadı. Güreşi bırakmak istemeyen develer, sahipleri ve hakemlere de güç anlar yaşattı. Birinci gelen develerin sahiplerine ödülleri verildi. Belediye Başkanı Kocadon'un Goca Bodrumlu isimli devesi de 'baş' kategorisinde mücadale etti, ancak kupa kazanamadı. Güreşleri izlemeye gelenler güneşli havada davul- zurna eşliğinde eğlenip piknik yaptı. Arenaya inip develer ile birlikte fotoğraf çektiren Kocadon, bu deve güreşlerinin Bodrum için önemli bir örf ve adet olduğunu ve gelecek nesillere bunu aktarmaya çalıştıklarını belirterek sevgi ve saygının bitmediğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet Kocadon Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title