Haberler

Muğla: Dereceye Giren Mükelleflere Teşekkür Belgesi

Muğla Vergi Dairesi Başkanlığı yetkilileri, Marmaris'te Mart ve Nisan ayları kurumlar vergisi beyan dönemlerinde dereceye giren mükellefleri ziyaret ederek teşekkür belgesi verdi.

Muğla Vergi Dairesi Başkanlığı yetkilileri, Marmaris'te Mart ve Nisan ayları kurumlar vergisi beyan dönemlerinde dereceye giren mükellefleri ziyaret ederek teşekkür belgesi verdi.

Muğla Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy ve beraberindeki heyet dereceye giren Marmaris Liman İşletme A.Ş, Marmaris Sağlık Hizmetleri A.Ş, Üntaş Otelcilik Tur. İnş. Taah. Tic. A.Ş, Çoban Turizm Akaryakıt Paz. Taş. A.Ş. ve Çağlar Elektronik Müh. Tic. Ltd. Şti.'yi sırasıyla ziyaret etti. Ziyarette dereceye giren işletmelerin yetkililerine birer teşekkür belgesi ve Şubat ayında açıklanan Mükellef Hakları Bildirgesi hediye edildi.

İl olarak vergi birincisi olan Marmaris Liman İşletmesi'ni ziyaret eden heyet, teşekkür belgesini Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Tugay'a verdi. Ziyaretlere Muğla il merkezinden başladıklarını ifade eden Vergi Dairesi Başkanı Aksoy, "Muğla'nın ardından Marmaris'te dereceye giren mükelleflerimizi ziyaret ediyoruz. Marmaris'in ardından diğer ilçelerdeki dereceye giren mükellefleri ziyaret edeceğiz. Bilindiği gibi vergi gelirleri bütçemizin yüzde 80'ini oluşturuyor. Bundan dolayı verginin ülkemiz için ne kadar önemli olduğu ortadadır" dedi.

İkinci sırada yer alan Marmaris Sağlık Hizmetleri A.Ş. Özel Ahu Hetman Hastanesi'ne geçen heyeti burada hastane başhekimi Sahir Ökten ve hastane müdürü Tayfun Şentop kabul etti. Teşekkür belgesini hastane adına Başhekim Ökten alırken, Vergi Dairesi Başkanı Aksoy, burada yapmış olduğu açıklamada son 3 yıldır herhangi bir vergi artışının olmadığının altını çizerek, "İstihdamın arttırılması için çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

Önceki yıllarda da hastane olarak dereceye girdiklerini anımsatan Başhekim Ökten ise, "Daha önce salonlarda ödül törenleri yapılırdı ve biz takım elbise giyip kravat takıp katılırdık. İlk defa bu kadar sıcak bir ilişki gördüm. Her zaman biz devletin karşısına giderdik, şimdi devlet ayağımıza geldi. Biz işimizi iyi ve düzgün yapmaya çalışıyoruz. Daha fazla istihdam için daha az vergi vermek isterdik. Vergi daha adaletli tahakkuk ettirilebilirse devletimizde daha fazla gelir elde edebilir. Verginin yüksek olması bizim geleceğimizi ve istihdamımızı etkiliyor" şeklinde konuştu.

Vergi Dairesi Başkanlığı heyeti, daha sonra diğer dereceye giren kurumları da ziyaret ederek belgelerini verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title