Haberler

MUĞLA Denizci kadınlar şiddete dikkat çekmek için yelken açtı

Güncelleme:

Denizci kadınlar şiddete dikkat çekmek için yelken açtıMUĞLA'nın Bodrum ilçesinden, 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında denize açılan kadın yelkenciler, şiddete uğrayan kadınlara dikkat çekti.

Denizci kadınlar şiddete dikkat çekmek için yelken açtı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinden, 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında denize açılan kadın yelkenciler, şiddete uğrayan kadınlara dikkat çekti. 3 tekneyle yola koyulan 23 kadın, 7 günlük seyrin ardından Çeşme'ye kadar 300 deniz millik seyir yapacak.

İlki geçen yıl organize edilen ve geleneksel hale getirilen 'Barışa Yelken' etkinliğine bu yıl Türkiye'nin değişik kentlerinden 23 yelkenci kadın katılıyor. 'Tutku mm', 'Nora', ve 'Bende' isimli teknelerle Ege Denizi'nde barış rüzgarları estirecek kadın yelkenciler, Bodrum Limanı'ndan başlayarak Didim, Kuşadası, Sığacık ve Çeşme rotasında 300 deniz millik seyir yapacak.

'Tutku mm' adlı teknenin kaptanı Neşe Hasipek, "Bu kez 2'nci etkinliğimizi yapıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramını da denizde kutlayacağız. 1 Eylül'de ise kadınları anmak istiyoruz. Çeşme'de bizi kadın yelkenciler karşılayacak. 25 kadın arkadaşımız bizi karşılayacak, kutlama yapacağız. Turumuz 1 hafta sürecek" dedi. 'Bende' isimli teknenin kaptanı Ceyda Güleçyüz ise, "2017 yılından beri Neşe ile seyirler yapıyoruz. Deniz tutkusu adıyla kadınların katılımlarıyla Akdeniz, Karadeniz, Adriyatik seyirlerimizi yaptık. 2 senedir Bodrum'da 'Barış' seyri yapıyoruz. Geçen sene Yunan adalarına yapmıştık barış seyrini, bu sene ne yazık ki oralara gidemiyoruz, Çeşme'ye kadar gideceğiz. Bu seneki projemize ek olarak ise 'Kadına Şiddete Hayır' diyerek kadınlarla barışın diyoruz" dedi.

Bazı denizcilerin "Kadının teknede uğursuzluk" getirir lafına inat etkinliğe katılan mürettebat üyesi Ayşe İspir ise, "Kadınlar teknede neden olmasın. Kadınlar her şeyi yapabilir. Kadınlar için her şey eşit. Her şey yapabilir demek için buradayız. Kadınlar ile barış içerisinde olalım. Dünya kadınlar ile barışsın. Kadınlar olarak bu etkinliği yaptık. Kadınlar her şeyin üstesinden gelir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bodrum Eylül Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title