Haberler

Mevsimin ilk patates hasadı Datça'da yapıldı

Güncelleme:

Muğla'nın Datça ilçesinde, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan patates üreticileri, tarlada işinin başında üretimine devam etti. Salgın gölgesinde yapılan patates hasadı 10 gün daha devam edecek.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, 29 Nisan'da başlayan ve 17 Mayıs'a kadar devam edecek olan 17 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ilk günü, Datça'da patates hasadının başladığı güne denk geldi. Hal böyle olunca, kentte patates tarlalarında çiftçiler için hummalı bir çalışma başladı.

''HALKIMIZI GIDASIZ BIRAKMAYIZ''

Datça'nın Kızlan Mahallesi'nde patates yetiştiriciliği yapan Çetin Özcan, pandemi kısıtlamasının ilk gününde çiftçinin görevinin başında üretime devam ettiğini söyledi. Çiftçi Özcan, "Halkımız hiç merak etmesin, biz üreticiler tarla başındayız. Onlar evlerinde kalsın biz onları gıdasız bırakmayız.'' dedi.

DATÇA PATATESİNE ÇEVRE İLLERDEN İLGİ BÜYÜK

Datça'da patates hasadının 10 gün daha süreceğini ifade eden Özcan, "Kamyonlar dolusu ürün, büyük kentlere gönderiliyor. Herhangi bir sıkıntı yok. 10 gün kadar daha söküm yapacağız. İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi ağırlıklı illere sevkiyatlar sürüyor" dedi.

BU YILKİ HASATTAN 10 BİN TON ÜRÜN HEDEFLENİYOR

Datça'nın Türkiye'de en erkenci patates hasadının olmasını ise şöyle açıkladı:

''Burada soğuk olmadığından dolayı, mahsul biraz daha erken ve kaliteli oluyor. Datça patatesinin kalitesini herkes takdir ediyor" dedi.

Datça'da bu yıl 2 bin dönümlük bir alanda ekim yapılırken, yaklaşık 10 bin ton ürün elde edilmesi hedefleniyor.

Mevsimin ilk patates hasadı Datça'da yapıldı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Koronavirüs Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title