Haberler

Muğla'daki Termik Santrallerin Özelleştirilmesi Çalışması

Özelleştirmeye tepki amacıyla Ankara'ya gitmek üzere Yatağan'dan yola çıkan ancak otobüslerinin güvenlik güçlerince engellendiğini iddia eden Tes İş ve Maden İş sendikalarının şube başkanları, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

Özelleştirmeye tepki amacıyla Ankara'ya gitmek üzere Yatağan'dan yola çıkan ancak otobüslerinin güvenlik güçlerince engellendiğini iddia eden Tes- İş ve Maden- İş sendikalarının şube başkanları suç duyurusunda bulundu.

Muğla'daki Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinin özelleştirilmek istenmesine tepki amacıyla Yatağan'dan Ankara'ya gitmek üzere 24 Ocak'ta yola çıkan ancak otobüslerinin güvenlik güçlerince engellenmesi üzerine yürüyüşe geçen işçiler, 7 saatte 55 kilometre yol yürüyerek Muğla'ya ulaşmış, eylemlerine burada son vermişti.

Olayın ardından Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin ve Tes-İş Şube Başkanı Fatih Erçelik, güvenlik güçlerince otobüslerinin Ankara'ya gidişinin engellendiğini iddia ederek, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

Girgin, yazılı açıklamasında, sendikalar ve işçiler olarak özelleştirme girişimine gösterilen tepkiyi kamuoyu önünde ortaya koymak, durumu yetkililere duyurmak için pek çok girişim ve faaliyette bulunulduğunu, son olarak 24 Ocak'ta Ankara'da yürüyüş ve basın açıklaması düzenlemeyi planlandıklarını anlattı.

Tes-İş, Maden-İş ve Türk-İş yöneticilerinin, yürüyüşün bütün çalışmalarını Ankara Emniyeti bilgisi dahilinde yerine getirdiklerini ifade eden Girgin, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Otobüsler kiraladık. Eşlerimiz ve çocuklarımızla yola çıkmak üzere 23 Ocak akşamı hareket ettik ancak Yatağan-Kavaklıdere sapağında yolumuz kolluk kuvvetlerince kesildi. Kimin emri verdiğini saptayamadık. Emri verene ulaşmak istedik, muhatap bulamadık. Nedensiz, hiçbir açıklama veya tebligat yapılmadan, hiçbir tutanak düzenlenmeden kanuna aykırı olarak durdurulduk. Sorumlulardan şikayetçiyiz. Hak ve hürriyetlerimize engel olan ve bizi zarara sokan kişilerden şikayetçiyiz. Şikayetçi olduğumuz bu kişilerin cezalandırılmaları amacıyla haklarında kamu davası açılmasını talep ediyoruz." - Muğla

Kaynak: AA / Güncel

Yatağan Tes İş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title