Haberler

Muğla'da Vali'ye 'Ölüdeniz' Ziyareti

Yaklaşık 2 Ay Önce Kurulan ve Fethiye Ölüdenizli Kadınlardan Oluşan 'Ölüdeniz Kadınlar Birliği' Üyeleri, Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu'nu Makamında Ziyaret Etti. Üyeler, Ölüdeniz Belediyesi'nin Yaz Sezonlarında Ölüdeniz Sahilini Kiraya Verdiğini ve Sahilin Yok Olmakla Karşı Karşıya Olduğunu İddia Etti.

Yaklaşık 2 ay önce kurulan ve Fethiye Ölüdenizli kadınlardan oluşan 'Ölüdeniz Kadınlar Birliği' üyeleri, Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu'nu makamında ziyaret etti. Üyeler, Ölüdeniz Belediyesi'nin yaz sezonlarında Ölüdeniz sahilini kiraya verdiğini ve sahilin yok olmakla karşı karşıya olduğunu iddia etti.

Esnaf ve otelcilerden şikayet imzası topladıklarını belirten Ölüdeniz Kadınlar Birliği üyeleri, "Dünyanın dört bir yerinden Fethiye Ölüdeniz'e her yıl milyonlarca tatilci geliyor. Yaz sezonlarında belediye tarafından kiraya verilen sahilde görüntü kirliliği diz boyu. Şu anda 2 haftalığına tatile gelen vatandaş, tatilini 1 haftaya düşürüyor. Özel Çevre Kurumu personeli denetim yapacağı zaman ise etraftaki görüntü kirliliği geçici olarak yok ediliyor. Mavimiz yavaş yavaş yok oluyor. Ölüdenize verilen mavi

bayrağımızı da kaybedeceğiz. Bir an önce bu sahil kısmındaki kirliliğin önlenmesi gerekiyor" dediler.

Fethiye Ölüdeniz'in mükemmel bir yer olduğunu belirten Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu ise, "Belediyenin bu sahili ne şekilde kiraya verdiğini öğreneceğim. Daha sonra sahil şeridinde bulunan işletmeler denetlemeye alınacak ve incelenecek. Tabiatı korumak, planlı ve düzenli bir şekilde kullanmak için turizmdeki olumsuzluklar silinecek. Turizmdeki ticaret ise arka planda kalacak. En kısa zamanda dünyaca tanınmış Ölüdeniz sahilinin eski görünümünü alması için çalışmalarımızı başlatacağız" diye konuştu.

(BT-SÇ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title