Haberler

Muğla'da tribünleri kadınlar doldurdu

Güncelleme:

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde TFF 3. Lig 3. Grup'ta Muğlaspor ile Nevşehir Belediyespor arasında oynanan karşılaşmada, kapalı hariç tüm tribünlerde kadın seyirciler yer aldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde TFF 3. Lig 3. Grup'ta Muğlaspor ile Nevşehir Belediyespor arasında oynanan karşılaşmada, kapalı hariç tüm tribünlerde kadın seyirciler yer aldı.

Muğla Atatürk Stadı'nda oynanan, yardımcı, dördüncü hakem ile gözlemci ve temsilcilerin de kadınlardan oluştuğu karşılaşmada, tribünlerde renkli görüntüler ortaya çıktı.

Muğlaspor Kulübü Yönetim Kurulu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kapalı hariç tüm tribünleri kadın seyircilere bırakma kararı aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu da maça iki kadın hakem ve 3 kadın gözlemci görevlendirerek Muğlaspor yönetimine destek verdi.

Muğla Valisi Esengül Civelek, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Muğlaspor Mali Asbaşkanı Gülen Kaya Bütüner, Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Ersöz ile kadın gözlemci ve temsilciler, maçı protokol tribününden birlikte izledi.

Karşılaşmada birinci yardımcı hakem olarak Mürvet Yavuztürk, dördüncü hakem olarak Habibe Yorgun, gözlemci olarak Dilan Deniz Gökcek İşcan, birinci temsilci olarak Gülay Güneş ve ikinci temsilci olarak da Meryem Haldan görev yaptı.

Maç sırasında tribünleri dolduran kadınların alkışlarla "Haydi Muğla, haydi Muğla, haydi. Tam zamanı, tam zamanı şimdi" tezahüratına kapalı tribünde bulunan erkek taraftarlar da "Kadına uzanan eller kırılsın" tezahüratıyla karşılık verdi.

Muğlaspor bayrakları sallayan kadınlar, Muğlaspor'un gol attığı anlarda büyük sevinç yaşadı.

Kulüp başkanı Erol Kapiz, Muğlaspor ailesi olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bir etkinlik yapmak istediklerini söyledi.

Hem gözlemci hem de hakem nezdinde kadın görevli gönderen Türkiye Futbol Federasyonuna da teşekkür eden Kapiz, "Bu, belki de Türkiye'de ilk kez oluyor. Protokol tribününü de kadınlara bıraktık. Gerçekten de çok güzel bir olay. İnşallah bundan sonra kadın seyircileri tribünde biraz daha artırırız." diye konuştu.

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Muğlalı kadınlar olarak Muğlaspor maçında hep birlikte tribünlerde olduklarını aktardı.

Protokol tribünü dahil tribünlerin kadınlarla dolu olduğunu anlatan Gökcan, "Farkındalık oluşturmak için bir araya geldik. Valimiz Sayın Esengül Civelek ve biz, karar alma mekanizmalarındaki kadınlar olarak, kadınların hayatın her alanında daha önde olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Muğlaspor, golcüsü Muratcan Bölükbaşı'nın attığı iki golle karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Muğla Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title