Haberler

Muğla'da Oteller ve Kumsallar Sezona Hazır

ALİ BALLI - Türkiye'nin bin 484 kilometre ile en uzun kıyı şeridine sahip şehri Muğla ve ilçelerindeki turistik tesisler, plajlar ile işletmelerde yeni turizm sezonu için hazırlıklar tamamlandı.

DURMUŞ GENÇ - ALİ BALLI - Türkiye'nin bin 484 kilometre ile en uzun kıyı şeridine sahip şehri Muğla ve ilçelerindeki turistik tesisler, plajlar ile işletmelerde yeni turizm sezonu için hazırlıklar tamamlandı.

Tarihi ve kültürel özellikleri dolayısıyla "yeryüzü cenneti" olarak adlandırılan ve her yıl 3 milyondan fazla yabancı turisti ağırlayan Muğla, Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinden gelenlere güzel bir tatil yapma olanağı sağlıyor. Deniz, kum ile güneşin yanı sıra farklı medeniyetlere ait izleri bünyesinde barındıran kentteki tesislerde, 300 bine yakın yatak kapasitesi bulunuyor.

Muğla'nın turistik ilçeleri Bodrum, Fethiye, Marmaris, Ula, Milas, Datça, Ortaca ve Köyceğiz'deki turistik tesisler, plajlar ile işletmelerde de yeni sezon hazırlıkları tamamlanarak ziyaretçilere hizmet vermeye başladı.

Plajlarda belediyeler tarafından düzenleme ve yenileme çalışmaları yapılırken, kumsal temizliğinin yanı sıra büyük taşları ayıklayan işletmeler de özel kumlarla da yerli ve yabancı turistler için çalışma yürütüyor. 5 yıldızlı tesisler de kumsallarını hazır hale getirmek için çalışmalarını hızlandırdı.

"Kaliteyi artırmaya yönelik çalışmalar yapılıyor"

Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl 3 milyondan fazla turisti ağırlayan Muğla'nın, dünyanın pek çok yerinden gelen misafirlere güzel bir tatil yapma olanağı sağladığını söyledi.

Turizmde kalitenin artırılmasına yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Çelik, kente gelen ziyaretçilerin oteller dışında özellikle alternatif turizm olanakları olan rüzgar sörfü, yamaç paraşütü, yürüyüş yolları, dalış turizmi ile zaman geçirmeleri için çalıştıklarını dile getirdi.

1 Mayıs dolayısıyla 3 günlük tatilde bölgedeki otellerde doluluk yaşandığını ve bu hareketliliğin önümüzdeki günlerde artmasını beklediklerini anlatan Çelik, şunları dile getirdi:

"Özellikle yeni pazarlarla bir olumsuzluk olmaması durumunda büyük bir artış yaşanmasını bekliyoruz. Önceki yıllarda Ukrayna'dan Muğla'ya yılda 45 bin turist gelirken geçen yıl bu sayı 100 bini geçti. Bu yıl Rusya ve Ukrayna pazarından büyük bir beklentimiz var. Geçtiğimiz hafta havalimanlarımıza Rusya ve Ukrayna'dan ilk uçaklar iniş yaptı ve çok sayıda turist geldi. Önümüzdeki günlerde bu sayı artacak."

Çelik, bu yıl iç pazarda da büyük bir hareketlilik beklendiğini ifade etti.

Bodrum'da sezon hazırlıkları tamam

Bodrum'da belediyeye ait plajlar ile 5 yıldızlı otellerin kullandığı kumsallarda yenileme ve düzenleme çalışmaları yapılarak sezon hazırlıkları tamamlandı.

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Genel Sekreteri Orhan Kavala, Bodrum yarımadasının turizm sezonuna büyük ölçüde hazır olduğunu söyledi. Plajların baştan aşağı revize edilip bakımlarının yapıldığını ifade eden Kavala, "Mayıs itibarıyla bunların hepsi hazır hale getirilmiş durumda. Otellerimiz de aynı hazırlıkları yapıp bitirdiler. Otellerimizin bir kısmı açıldı ve açılacaklar var. Müşterilerimiz de otellere girmeye başladı." dedi.

Turizmcilerin Bodrum turizmine odaklanması gerektiğine değinen Kavala, önceki yıllardaki güzel turizm sayılarını yakalamayı amaçladıklarını anlattı.

"Bodrum'da Rus hareketliliği yaşanacak"

Kavala, yurt dışından uçak seferlerinin başladığına değinerek, şöyle konuştu:

"2 Mayıs itibarıyla üç İngiltere'den, üç Almanya'dan bir de Hollanda'dan uçak geldi. Bir gün içerisinde 7 uçağımız geliyor. Bu uçaklar turistleri Bodrum'a getirip çarşıya, otellere ve restoranlara taşıyorlar. Geçtiğimiz günlerde de Rusya ve Ukrayna'dan Rus turistler gelmeye başladı. Geçen yıllara göre en hareketli olacak piyasalardan biri Rus ve Ukrayna bölgeleri. Avrupa'dan gelen turist sayısının da artacağını düşünüyorum.'

Bodrum'un Kumbahçe Mahallesi'nde hizmet veren bazı işletmeler de sezona başladı. Yerli ve yabancı turistleri ağırlayan işletme sahipleri yaşanan hareketlilikten memnun.

Bölgedeki işletmecilerden Koray Şirin, Bodrum Belediyesi yetkililerine çalışmaları tamamladıkları için teşekkür etti. Şirin, "Sezona mayıs ayı itibarıyla güzel bir başlangıç yaptık. Bundan sonraki sürecin daha iyi olacağını ümit ediyoruz." diye konuştu.

Şirin, Bodrum'a ilk kruvaziyerle İngiliz ve Hollanda uyruklu turistlerin geldiğini belirtti. Bodrum'un her zaman Türk halkına daha çok hitap ettiğine dikkati çeken Şirin, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu sezon yerli turist sayısında da güzel bir artış olacağını düşünüyorum. Yabancı turist sayısı da artacaktır. Yabancı turistler Bodrum'a Türkiye'nin en güzel yeri olduğu için geliyorlar. Bir diğeri de Bodrum Kalesi'nin görselliği ve restorasyonudur. Dünyada sayılı güzelliklerinden bir tanesi. Bodrum tarihi ve kültürüyle Türkiye'nin en güzel yerlerinden biri."

"Otellerdeki doluluk oranı yüzde 50'nin üzerine çıktı"

Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmeleri Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur da bölgedeki otellerin ortalama doluluk oranının yüzde 50'nin üzerine çıktığını, bunun iyi bir sezon geçireceğinin habercisi olduğunu anlattı.

Okutur, 2016 sezonunun sıkıntılı geçtiğini belirterek, şöyle dedi:

"Bu sıkıntıyı aşmak için yeni pazar arayışları oldu. Yıllardır ihmal edilmiş bir pazar olan Hindistan'ı DOKTOB olarak keşfettik. 9 aylık çalışmalarımız kapsamında turizm, düğün ve Bollywood yetkilileri ve acente temsilcileriyle görüşmelerimizden çok olumlu neticeler aldık. Vize ve ulaşım konusundaki bazı aksaklıklar, Başbakanımızın talimatıyla çözüme ulaştı. Hindistan ve Ukrayna pazarının Avrupa pazarına eşdeğer olduğu düşünülürse gelecek yılların turizm yıldızı Hindistan olacak."

"Sızlanma değil, çalışma zamanı"

Okutur, yapılan çalışmalar sonunda bu pazarlardan çok ciddi dönüşler yaşandığını vurgulayarak, "Turizm yeniden canlanmaya başlamıştır. Şimdi sızlanma zamanı değil, yeni pazarlarda çok çalışma zamanıdır. Rus pazarı genelde Antalya'yı tercih eder ama Muğla destinasyonundaki otellerin farklı konseptleri vardır. Bu nedenle bazı acente ve gruplar Muğla'ya dönüyor. Özellikle İran ve Ukraynalı acenteler Muğla'yı tercih ediyor." diye konuştu.

Bölgedeki doluluk oranında da artış yaşandığına işaret eden Okutur, "Sarıgerme bölgesindeki bazı otellerimizde doluluk oranı yüzde 80'in üzerine çıkmış durumda. Bölge ortalamasının da yüzde 50'nin üzerine çıkmış olması, iyi bir turizm sezonu geçireceğimizin habercisidir." sözlerine yer verdi.

Okutur, Dalaman, Ortaca, Köyceğiz bölgesinin keşfedilmeye bekleyen önemli kültürel alanlara ev sahipliği yaptığını bu nedenle yeni destinasyonları bu alanlara çekmeyi planladıklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Ukrayna Türkiye Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title