Haberler

Muğla'da kıyı ve koylar denizden denetlendi

Güncelleme:

Muğla'nın Marmaris ve Datça ilçelerinde, kıyı ve koylardaki kaçak yapılaşmaya ilişkin denetimler denizden yapıldı, kıyı şeridinde imara aykırı olduğu tespit edilen inşaat ve iskeleler incelendi.

Muğla'nın Marmaris ve Datça ilçelerinde, kıyı ve koylardaki kaçak yapılaşmaya ilişkin denetimler denizden yapıldı, kıyı şeridinde imara aykırı olduğu tespit edilen inşaat ve iskeleler incelendi.

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömür Özdil ile bağlı ekipler, iki ilçede Sahil Güvenlik Komutanlığına ait tekneyle kıyı ve koylardaki kaçak yapılaşmaya ilişkin denetim yaptı.

Marmaris'in Adaköy, Turunç, Söğüt, Bozburun mahallelerinin yanı sıra Kumlubük, Serçe Limanı, Bozukkale, Cennet Adası mevkileri, Datça'nın merkez ve Aktur kıyı şeridinde imara aykırı olduğu tespit edilen inşaatlar denizden incelendi. Kıyılardaki iskeleler de incelenerek tespit yapıldı.

100 kişilik teknik ekip denetimde

Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muğla ili genelinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un ziyaretleri çerçevesinde imar barışı, kıyı kanunu, sit ve Özel Çevre Koruma (ÖÇK) kurallarına aykırı izinsiz uygulamaların yerinde denetiminin yapıldığını söyledi.

Kahraman, 100 kişilik ekiple denetim yaptığını aktararak, "Teknik ekiplerimiz Bodrum, Marmaris, Datça, Fethiye kıyılarında denetimler yapmaktadırlar. Tespit edilen aykırılıklar için ilgili belediyelere bildirim yapılmakta ve imar kanunu uyarınca yasal sürelerin sonunda aykırılıkları giderici işlem yapılmaktadır. Kanuna aykırı yapı kayıt belgeler iptal edilmekte ve mühürlemeler gerçekleşmektedir." dedi.

Kahraman, karadan ve havadan denetimlerin aralıksız süreceğini kaydetti.

Denetimler sırasında fotoğraf ve video ile tespitler kayıt altına alınırken uydudan çekilmiş fotoğraflarla da kıyıların eski ile yeni hali de incelendi.

Kaynak: AA / Güncel

Marmaris Datça Muğla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title