Haberler

Muğla'da İki Ayrı İlçede Orman Yangını

Muğla'da akşam saatlerinde Fethiye Göcek ve Datça Emecik köyü'nde orman yangını çıktı.

Muğla'da akşam saatlerinde Fethiye Göcek ve Datça Emecik köyü'nde orman yangını çıktı.

Göcek'teki orman yangını kontrol altına alınrıken, Datça'daki yangın hızla büyüyor. Yerleşim birimlerini de tehdit eden alevlerle ekipler baş etmekte güçlük çekerken, bölgedeki tüm belediyelerden ve iş makinesi olan resmi kurumlardan yardım istendi.

Her iki yangın da saat 21: 20 sıralarında çıktı. Edinilen bilgiye göre Datca Emecik Köyü Sarı Liman Mevkii'ne gelen bir şahıs ormanları ateşe vererek kaçtı. Rüzgarın da etkisi ile kısa sürede büyüyen alevlere orman ekiplerinin yanı sıra bölgedeki itfaiye ekipleri de müdahale etti. Ancak rüzgarın da etkisi ile hızla büyüyen yangın kontrol altına alınamıyor.

Emecik köyü sarı liman mevkiinde başlayan yangın şu anda Cavur deresine ulaştı. Aktur sitelerine yaklaşan yangını söndürmek için tüm ekipler seferber olsa da gece karanlığında havadan müdahale edilemediği için yangın hızla yayılıyor. Muğla Orman İşletme Müdürü Özkan Şahin'in koordinesinde yürütülen söndürme çalışmaları devam ediyor.

(İK)

28.08.2012 23: 17: 12

TSI

NNNN - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fethiye Datça Göcek Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title