Haberler

Muğla'da Engelli Askerlere Kına Yakıldı

Engelliler Haftası nedeniyle Muğla'da düzenlenen "Engelsiz Gece"de engelli askerlere kına yakıldı.

Engelliler Haftası nedeniyle Muğla'da düzenlenen "Engelsiz Gece"de engelli askerlere kına yakıldı.

Menteşe Öğretmenevi'nde Muğla Engeliler Derneği ile Muğla Zihinsel Engeliler Derneği tarafından düzenlenen "Engelsiz Gece" etkinliğine Muğla ve ilçelerindeki engeliler ve aileleri katıldı.

Programda bir günlük temsili askerliklerini yapan 20 engelli için kına gecesi etkinliği yapıldı.

Engellilerin kınalarını AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci ve AK Parti Milletvekili adayı Elvan Göçer ile Muğla Engeliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu yaktı. Engelli yakınlarının bu sırada duygulandıkları görüldü.

Kına yakılan engelli askerler, "En büyük asker bizim asker", "Ne Mutlu Türküm Diyene", "Her şey Vatan İçin", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye bağırdı.

Kına merasiminin ardından pasta kesilirken, etkinlikte engelli askerler zeybek oynadı.

Muğla Engeliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, her yıl geleneksel hale getirdikleri gecede engelli askerlere kına yaktıklarını söyledi.

Amaçlarının engelli bireylerin kendilerine güven duygularını pekiştirerek, toplumla iç içe olmak olduğunu belirten Çakıroğlu, "Programda hem aileler bir araya geliyor hem de çocuklarımız güzel bir gece geçiriyor. Bu tür programlarla engellileri topluma kazandırmayı amaçlıyoruz" dedi.

Kendisinin de bir engelli annesi olduğunu, engellilerin yaşadığı sıkıntıları çok iyi bildiğini ifade eden Çakıroğlu, "Amacımız engellilerimizi sosyal yaşantıya dahil etmek. Bu süreçte engelli bireylerin ailelerine, kendilerine zaman ayırabilecek alan oluşturmak ve toplumda farkındalık yaratmak" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Engelliler Haftası Ak Parti Menteşe Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title