Haberler

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, yerel seçimlerin ardından ilk meclis toplantısına başkanlık yaptı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, yerel seçimlerin ardından ilk meclis toplantısına başkanlık yaptı.

Gürün ve meclis üyeleri, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde 13 ilçeyi temsil eden 13 mavi servi ağacı fidanı ile Büyükşehir Belediyesini temsil eden çınar fidanı dikti. Ardından Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısını yapmak üzere eski İl Özel İdare binasına geçildi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, yaptığı açılış konuşmasında, amaçlarının Muğla ve ilçelerinde vatandaşların günlük yaşantısını daha konforlu ve yaşanılabilir hale getirmek olduğunu söyledi. Muğla'yı çağdaş kentler haline getirmek için çalışacaklarını belirten Gürün, şöyle konuştu:

"Seçim bana göre bitmiştir. Hangi partiden buraya gelmişsek gelelim aynı yolda yürüyen meclis üyeleriyiz ve hizmet adına bundan sonra da birlikte yürümemiz gerekiyor. Hepimizin birbirine ihtiyacı ve bağımlılığı var. Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra artık her ilçe kendi başına yürümeyecek, birlikte hareket edeceğiz. Her ilçe diğer ilçeleri de ilgilendiriyor. Onların sorunlarını çözmek adına birlikte hareket edeceğiz."

Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında gündem maddeleri içinde yer alan meclis divan katipliği, birinci ve ikinci başkan vekilliği, encümen üyeliği ve komisyon seçimleri yapıldı.

Seçimler sonucunda meclis divan katipliği asil üyeliklerine CHP Milas Belediye Meclis Üyesi Murat Yazar ile CHP Datça Belediye Meclis Üyesi Can Canbey, birinci başkan vekilliğine CHP'li Menteşe Belediye Meclis Üyesi Cumhur Çoban, ikinci başkan vekilliğine ise Ula'dan CHP'li Selami Karakaya seçildi.

Başkan dahil 66 kişiden oluşan Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi'nin çoğunluğunu 43 belediye meclis üyesi ile CHP oluşturdu. AK Parti 17, MHP 4 ve DP de 2 belediye meclis üyesiyle partilerini temsil etti. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Osman Gürün Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title