Haberler

Muğla - Bodrum'da Coşkulu Cumhuriyet Balosu

Bodrum'da coşkulu Cumhuriyet BalosuMUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde Cumhuriyet'in 93. Kuruluş Yıl Dönümü nedeni ile Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Teşkilatı ve Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Balosu'nda coşkulu anlar yaşandı.

Bodrum'da coşkulu Cumhuriyet Balosu

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde Cumhuriyet'in 93. Kuruluş Yıl Dönümü nedeni ile Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Teşkilatı ve Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Balosu'nda coşkulu anlar yaşandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'ün de katılımıyla gerçekleşen gecede, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

CHP Bodrum İlçe Teşkilatı tarafından Heredot Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Cumhuriyet Balosu'na 500 kişi katıldı. Geceye, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, çok sayıda partili ve davetli katıldı. 10. Yıl Marşı ile başlayan geceye katılanların ellerinde Türk bayrakları dalgalandı. Gece Didem Esentürk ve Serdar Şaver'in şarkıları ile renklendi. Gecede Atatürk'ün sevdiği tango şarkılarına da yer verilirken, gecenin açılış dansını 87 yaşındaki Şükran Torunoğlu ve 76 yaşındaki Gültekin Kuran'ın yapması alkış aldı.

Gecede konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Ankara'da 'Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü' gerçekleştireceklerini belirterek, Cumhuriyet öyle çok kolay kurulmadı. Yarın biz sayın Genel Başkanımızın başkanlığında o Cumhuriyet'in ilan edildiği birinci meclisten bütün engellemelere rağmen, bütün baskılara rağmen, bütün dayatmalara rağmen birinci meclisten Anıtkabir'e yürüyeceğiz. Bir büyük Cumhuriyet yürüyüşünü gerçekleştireceğiz. Tıpkı yasaklamalarına rağmen 19 Mayısta yürüdüğümüz gibi, tıpkı bütün engellemelere rağmen 30 Ağustos'u kutladığımız gibi yarın birinci meclisten Anıtkabir'e yürüyeceğiz dedi.

Bingöl, Cumhuriyet'in parlamenter demokratik sistemin, demokrasinin en iyi hüküm sürdüğü yönetim şekli olduğunu belirterek, O nedenle Cumhuriyet çok değerlidir. Bu ülke AR-GE'lere, şirketlere, şahıslara emanet edilemeyecek kadar kutsal bir ülkedir. Bu ülkede kanla yazılmış çok ciddi bir tarih sonucunda Cumhuriyet kurulmuştur. O nedenle çok değerlidir ve Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Şimdi hepimize düşen görev kayıtsız şartsız Cumhuriyet'i koruyup kollamaktır. Diktacı bir anlayışla, tekli bir anlayışla bu günlerde hayat geçirilmeye çalışılan Başkanlık Sistemine sonuna kadar karşı çıkacağız. Biz parlamenter sistemi, Cumhuriyeti, laikliği, demokrasiyi, insan haklarını, özgürlükleri, barışı, kardeşliği ve huzuru sonuna kadar bu ülkede tesis etmek adına bir siyaset anlayışını ne pahasına var olursa olsun sürdüreceğiz. Kararlıyız, inançlıyız şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'NİN CHP'YE İHTİYACI VAR

Bingöl; Türkiye'nin, sigorta görevi gören CHP anlayışına ihtiyacı olduğunu belirterek, Bizim yapmamız gereken çok temel bir iş var, o da artık bu ülkede bütün kurumların, üniversitelerin, basının, iş dünyasının teslim alındığı bir dönemde hayatta kalan tek güç olan, hiçbir şekilde bölemedikleri, yok edemedikleri Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve onun çok değerli siz mensuplarını büyük bir dayanışma ruhunu geliştirmemiz, birliğimizi muhafaza edip bu tekli anlayışı bu ülkeden defedinceye kadar kararlı bir şekilde mücadeleyi sürdürmektir. Aramızdaki bir takım olumsuzlukları geçmişte yaşanan bir takım rekabet nedeniyle ortaya çıkan anlaşmazlıkları asla ve asla sorun etmemeliyiz. Türkiye'nin Cumhuriyet Halk Partisi'nin o sigorta görevi gören anlayışına ihtiyacı var. Türkiye'nin Cumhuriyet Halk Partisine ihtiyacı var. O nedenle birbirimize olan sevgimizi, hoşgörümüzü ve dayanışmamızı en uç noktaya taşımak zorundayız. Bu anlayışı Bodrum'da da, Muğla'da da, Türkiye'nin her yerinde kalıcı tutmak zorundayız. Birbirimizi sosyal medya üzerinden eleştirerek, kırarak, dökerek hiçbir şeye varamayız dedi.

CUMHURİYETİ YAŞATMAK TÜRKİYE'Yİ BİRİNCİ SINIF BİR ÜLKE YAPMAKTAN GEÇİYOR

Bingöl, Hiç kimseyi ama hiç kimseyi ötelemek gibi bir anlayışımız olamaz. Bizim her arkadaşa ihtiyacımız var. Her arkadaşımızla yol arkadaşlığı yapmak gibi temel bir görevimiz var. Bunu başaracağız, bunu başarmak zorundayız. Çünkü yarın kutlayacak olacağımız Cumhuriyet bize emanet edilen en değerli varlıktır. Bu ülkemizin geleceğini, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini garanti altına almanın yolu bu gerici anlayışı defetmekten geçiyor. Cumhuriyeti yaşatmak Türkiye'yi birinci sınıf bir ülke yapmaktan geçiyor. Öyle bir siyaset güdülüyor ki şu anda Türkiye bütün dünyada maalesef itibarsızlaştırıldı. Hani bahsediyorlardı ya sıfır sorunlu dış politika işte bundan vazgeçildi değerli yalnızlık. Yalnızlığın değerlisi yok ama bu ülkeyi değersiz bir yalnızlığa AKP iktidarı mahkum etmiştir. Buradan da Türkiye'yi çekip çıkartacak olan sadece ve sadece Cumhuriyet Halk Partisi'dir. O açıdan değerli arkadaşlarım yapacağımız tek bir şey var, tıpkı Muğla'da olduğu gibi Türkiye'nin her tarafında Cumhuriyet Halk Partisi'ni yerelde ve genelde iktidar yapmak. Türkiye'de ekonominin bu kadar kötü olduğu bir dönemde, dış politikada bu kadar sorunlu bir siyaset anlayışının güdüldüğü bir ortamda, komşularımızla olağanüstü kötü ilişkilerimizin olduğu bir ortamda, işsizliğin adeta tavan yaptığı bir ortamda, tarımın çok kötü bir durumda seyrettiği bir ortamda yapacağımız bir tek şey var. 24 saat bu ülkeye karşı olan borcumuzu ödemek adına çalışmak değerli arkadaşlarım. Ben Muğla'da bu demokrat anlayışı bu yurtsever anlayışı, bu sosyal demokrat anlayışı, bu ülkeye karşı olan sevdanızı ve Cumhuriyet'e, laikliğe, demokrasiye hele hele Mustafa Kemal Atatürk'ün koyduğu ilkelere ve yol göstericiye inançlı bir şekilde sarılacağınıza inanıyorum dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl konuşmasının ardından davetlilerle birlikte Bodrum yöresi oyunları oynadı. Bingöl daha sonra balodan ayrıldı. Balo geç saatlere kadar devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title