Haberler

Muğla Batmak Üzere Olan Teknedeki 13 Kaçağı Sahil Güvenlik Kurtardı

Batmak üzere olan teknedeki 13 kaçağı Sahil Güvenlik kurtardıMUĞLA'nın Bodrum ilçesinden yasa dışı yollardan Yunanistan'ın İstanköy (Kos) adasına geçmek isterken bindikleri tekne su alarak batma tehlikesi geçiren, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 13 kaçak göçmen, Sahil...

Batmak üzere olan teknedeki 13 kaçağı Sahil Güvenlik kurtardı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinden yasa dışı yollardan Yunanistan'ın İstanköy (Kos) adasına geçmek isterken bindikleri tekne su alarak batma tehlikesi geçiren, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 13 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik tarafından kurtarıldı. Kaçaklar arasındaki 1'i hamile, 2'si de tekne su alınca denize atlayan ve suda bilinci kapalı olarak bulunup kurtarılan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.

Bodrum'un Bitez Mahallesi açıklarında, içerisinde 12'si Filistin, 1'i Suriye uyruklu toplam 13 kaçak göçmenin bulunduğu tekne, dün (perşembe) saat 02.10'da su alarak batma tehlikesi geçirdi. İhbar üzerine bölgeye giden Bodrum Sahil Güvenlik bot Komutanlığı ekipleri, batmak üzere olan teknedeki 11 kaçağı kurtardı.

Tekne su almaya başlayınca panikle denize atladıkları belirlenen 1'i çocuk 2 kaçak ise su yüzeyinde baygın halde bulundu. Bilinçleri kapalı olan bu 2 kişi Sahil Güvenlik Botu'na alınarak, ilk müdahaleleri yapıldı. Tıbbi müdahale ile hayat döndülen 2 kişi ile kaçaklar arasındaki bir hamile kadın, karaya çıkartılarak Bodrum Devlet Hastanesi'ne sevkleri sağlandı. Hastaneye kaldırılıp, tedaviye alınan 3 kaçağın durumlarının iyi olduğu, gözlen altında tutuldukları bildirildi. Diğer 11 kaçak da Bodrum Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na getirilip, kimlik tespitleri yapıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Bodrum 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title