Haberler

Muğla: Başbakan Erdoğan Yarın Muğla'ya Gelecek

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, bazı açılışlarda bulunmak üzere yarın Muğla'ya gelecek.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, bazı açılışlarda bulunmak üzere yarın Muğla'ya gelecek.

Başbakan Erdoğan, ilk olarak yap-işlet-devret modeliyle 2004 yılında inşaatına başlanılan ve 150 milyon dolara mal olan Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nin açılışını yapacak. Bölgeye 100 milyon dolarlık gelir getirmesi beklenen terminali, yüklenici firma 6.5 yıl işlettikten sonra tekrar ihaleye çıkarılacak. Havaalanında 96 bin metre kare terminal binası, 210 bin metre kare apron, 43 bin metre kare otopark, çocuk oyun alanları, alışveriş merkezleri, sağlık üniteleri, 8 adet yolcu köprüsü, 22 adet asansör, 26 adet yürüyen merdiven ve saatte 5 bin bagaj kapasiteli "baggage hadling" sistemi bulunuyor.

Başbakan Erdoğan, Dalaman Havaalanı Dış Hatlar Terminali'nin açılışının ardından Göcek Tüneli'nin açılışını yapacak. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın 1989 yılında ortaya attığı Göcek Tüneli Projesi, birkaç kez ihale aşamasına gelmesine rağmen, hiçbir hükümet projeyi hayata geçirememişti. Göcek Tüneli, 830 metresi tüp, 130 metresi de aç-kapa bölümü olmak üzere, toplam 960 metre uzunluğunda inşa edildi. Yap-işlet-devret modeliyle tünel 2 yılda 13 milyon YTL'ye tamamlandı. Göcek Tüneli'nin yapılmasıyla 30 dakikada alınan Göcek-Dalaman arasındaki yolculuk süresi 10 dakikaya indi. Başbakan Erdoğan, buradaki açılışın ardından Dalaman Havaalanı'ndan uçakla Milas Bodrum Havaalanı'na geçecek ve Güllük Limanı'nın açılışını yapacak.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muğla Milletvekili Seyfi Terzibaşıoğlu, Muğla'da Cumhuriyet tarihinde ilk kez 1 günde 3 açılışın birden yapılacağını belirterek, "3 yıla sığdırılan bu büyük hizmetleri Muğla'ya mal etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu 3 hizmet turizmimiz ve ihracatımız için çok önemli" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title