Haberler

Muğla: Başbakan'dan Marmaris'e Müjde

Muğla'nın Marmaris İlçesi Hisarönü Köyü'nde Tatilini Geçiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan, Tatilinin Son Gününde Marmaris İçin Müjdeli Bir Haber Geldi.

Muğla'nın Marmaris İlçesi Hisarönü Köyü'nde tatilini geçiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan, tatilinin son gününde Marmaris için müjdeli bir haber geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Bördübet Mahallesi'nde kaldığı otelde ziyaret eden Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Başbakan Erdoğan ile 2 saate yakın bir görüşme yaptı. Görüşmede Marmaris Belediyeler Birliği'nin (MARİÇ-BELBİR) Hazine'ye olan 800 milyon YTL'lik borcu konusunda Başbakan'dan bir kez daha destek isteyen Acar, otelden iyi haberlerle ayrıldı. Görüşme sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Acar, nezaket ve geçmiş olsun ziyareti için Başbakan'dan randevu talep ettiğini belirterek, "Sağ olsun beni kırmadı. Yılbaşında da kendisiyle görüşmüştük. Bu görüşmemizde kendisine iyi dilek ve geçmiş olsun temennilerimizi ilettik. Bölgeyle ilgili görüşlerimizi paylaşıp, çalışmalarımız hakkında bilgi verdik. Genel sorunlarımızı ilettik. Bölgemize hayran olduklarını, doğal zenginlik ve güzelliklerinden bahsetti" dedi.

Marmaris'in sıkıntılarını da bu görüşmede aktarma şansı bulduğunu ifade eden Acar, şunları söyledi:

"MARİÇ-BELBİR'in Hazine'ye olan borcunu bir kez daha Devlet Bakanı Ali Babacan da yanındayken iletme fırsatı buldum. Belediyelerin Hazine'ye olan borçlarıyla ilgili bir düzenleme yapılmış, birlikler bu kanun kapsamı dışında tutulmuştu, bunu hatırlattık. Kısa zamanda sorunun çözüleceğini ifade ettiler. Ekim ayı sonu itibariyle birliğimizin Hazine'ye olan borcu 800 milyon YTL'nin üzerine çıktı. 205 milyon dolar olan ana borcumuz, temerrüt faizleriyle bu seviyeye kadar yükseldi. Yasayla temerrüt faizlerinin kaldırılmasının ardından borç 250 milyon dolara düşecek. Böylece fazla sıkıntı çekmeden borcumuzu kapatabileceğiz. Bunun dışında turizm ve sektörün sıkıntılarını dile getirdik. Hanutçulukla ilgili sorunlarımızı paylaştık. Turizm bölgelerinde hanutçulukla ilgili sıkıntıların olduğunu ve cezaların caydırıcı olmadığını ilettim. Yasal çalışmaların yapılması ve cezaların caydırıcı hale getirilmesi için bu konuyu dosya halinde de ileteceğiz. Bunun dışında imar revizyon planı ve şehrin çıtasının yükselmesi için yaptığımız çalışmalar hakkında kendisine bilgi verdim".

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title