Haberler

Müftülükten Okuma Kampanyasına Destek

Amasya Müftülüğü'nde Çalışan Memurlar, Her Gün Mesai Bitiminde Ellerine Aldıkları Kitapları Bir Araya Gelerek Okuyorlar.

Amasya Müftülüğü'nde çalışan memurlar, her gün mesai bitiminde ellerine aldıkları kitapları bir araya gelerek okuyorlar.

Amasya Valiliği tarafından başlatılan kitap okuma kampanyasına destek vermek, kitap okuyarak ufuklarını genişletmek isteyen Amasya Müftülüğü personeli, alınan bir kararla her akşam mesai bitiminde bir araya gelerek 30 dakika kitap okuyorlar. Müftülükte çalışan personelin tamamının katıldığı etkinlikte kimi zaman Kur'an-ı Kerim meali, kimi zaman, kimi zamanda İslam tarihi okuduklarını söyleyen Müftü Selami Emen, "Amasya'da başlatılan kitap okuma kampanyasına destek olarak biz de her mesai bitimi saat 17.00 ile 17.30 arasında belirlediğimiz kitapları dönüşümlü olarak okuyoruz. Bunu sürekli yapıp alışkanlık haline getireceğiz" dedi.

İnsanların kitap okumaya özendirilmeleri gerektiğini ifade eden Selami Emen, "Vaazlarda ve hutbelerde kitap okuma konusuyla alakalı insanlara dinimizin okumaya ve ilme verdiği önemi anlatıyoruz. İnsanlarımızın dikkatini kitap okumaya çekmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Her akşam mesai bitiminde ellerine aldıkları kitaplarla toplantı salonunda buluşmayı alışkanlık haline getiren müftülük çalışanları bu uygulamadan ve kitap okuma konusunda insanlara örnek olmaktan mutlu olduklarını belirttiler.

(DY-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title