Haberler

Müftüler Koordinasyon Toplantısı Nazilli'de Yapıldı

Aydın İl Müftülüğü Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Müftü Yardımcısı Necati Topaloğlu başkanlığında Nazilli Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirildi.

Aydın İl Müftülüğü Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Müftü Yardımcısı Necati Topaloğlu başkanlığında Nazilli Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen toplantıda Hizmet Planlaması ile Umre ve Hac'a gidecek personellerin belirlenmesi görüşüldü. Aydın ilinde görev yapan 15 müftünün ve 2 il müftü yardımcısının katıldığı koordinasyon toplantısının ardından ise Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın organize ettiği veda yemeği düzenlendi. Aydın ili müftüler arası koordinasyon toplantısı ve veda yemeğinin düzenlendiğini ifade eden İlçe Müftüsü H. Hüsnü Sula; "Tayin olacağımızı daha önceden biliyorduk ama bugünkü koordinasyon toplantısında da bu bana resmi olarak tebliğ edilmiş oldu. Yılbaşından sonra Antalya'da gerçekleşecek seminerin ardından da Bağcılar'a yeni görev yerime gideceğim" dedi. Koordinasyon toplantımızda öncelikli olarak Hizmet Planlaması için görüştük diyen Müftü Sula; "Birçok projeler görüşülerek karar verildi. 'Sabah Namazlarında Buluşalım', 'Cenaze-Taziye Ekipleri', 'Hasta Ziyaretleri', 'Aile İçi Şiddeti Önleme' projeleri gibi Camiler dışında ne yapabiliriz gibi birçok projeyi görüştük. Umre'ye ve Hac'a gidecek personellerin seçilmesi ve belirlenmesi gerçekleştirildi."

"GİDİYORUM AMA GÖNLÜM NAZİLLİ'DE OLACAK"

Nazilli'de hangi hizmete el attıysak orada vatandaşın ve Nazilli protokolünün desteğini gördük diyen Müftü Sula; "Çok huzurlu bir çalışma ortamı bulduk. Nazilli'de temelini atmak istediğim ama başlayamadığımız ama ön çalışmalarını tamamladığımız çok büyük bir proje var. 'Kur-an İlimleri Merkezi' Projesi adını verdiğimiz bir özel projemiz var. Çevre ilçe ve illere baktığımızda hafızlar merkezi olarak adlandırılan bu bölgemizde Diyanet İşleri Bakanlığımız tarafından da iyi bilinen dereceler çıkarıyoruz. Bunu daha fazla geliştirme amacıyla 25 dönüm kadar bir alanın alınmasıyla beraber Camisi, 3'er kişilik odasıyla son derece modern bir Kur'an İlimleri Merkezi çalışmamız devam ediyor. Yazışmalarımız devam ediyor. İnşallah sonuçlandığında temelini atmak için İstanbul'dan da davet ederlerse geliriz. Ben Nazilli'den gidiyorum ama gönlüm Nazilli'de olacak. Her ne kadar buradan gitsek de takipte olacağım. Camiler ve Okullar bizimdir diyen Belediye Başkanına sahip olduğumuz için de çok şanslıydık. Kendisine ilçede ve köylerde camilerimize yaptığı desteklerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

ALICIK'TAN MÜFTÜ SULA'YA JEST

Müftüler İl Koordinasyon toplantısı ardından veda yemeği düzenleyerek jest yapan Başkan Alıcık, Müftü H.Hüsnü Sula'nın tayininin çıkmasından dolayı üzüldüğünü ifade etti. Nazilli'de çok güzel bir ahenkli ortam olduğunu belirten Alıcık; "Bu güzelliğin bir tarafı da sayın müftümüzden kaynaklanıyordu. Halkla ve Devletle barışık müftümüz birlik ve beraberliği sağlıyordu. Müftülüğümüz aracılığıyla din görevlisi arkadaşlarımızın istek ve sorunlarında hep belediyemizin desteği oldu. Çünkü camiler Allah'ın evi. Bizde insanlık görevi olarak bakmamız ve desteklememiz gerekiyor. Kendisine Nazilli'ye verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Zaten Diyanet İşleri Bakanlığı da müftümüzün başarısını görerek İstanbul'a Bağcılar Müftülüğüne görev verdi. Kendisine hayatında başarılar diliyorum. Dostluğumuz ölene kadar devam edeceğim. Zaten artık kendisi Nazillili oldu" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necati Topaloğlu Nazilli Aydın Müftü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title