Haberler

Müezzinoğlu: 2023'te Hedefimiz Kadın İstihdamını Yüzde 43'lere Getirmek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Bursa'da yaptığı konuşmada, "2023'te hedefimiz kadın istihdamını yüzde 43'lere getirmek" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu seçim bölgesi Bursa'daki gezi ve temel atma törenlerini sürdürüyor. Bu sabah, kısa adı BESOB olan, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin, kadın esnaf için düzenlediği ödül törenine katılan Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, kadınıyla erkeğiyle yan yana, omuz omuza vererek ülkeyi daha iyi noktalara taşıyacaklarını söyledi.

"İktidar olduğumuz günden bugüne, kız çocuklarının eğitimine önem verdik. Ayrıcalıklı destekler verdik" diyen Müezzinoğlu, "Kadının sosyal hayatta, eğitim hayatında, ticari, ekonomik ve siyasi hayatta daha güçlü olmalarıyla ilgili mesafe aldık. Türkiye'de kadının iş ve çalışma hayatındaki yerini yüzde 23'lerden bugün yüzde 33'lere taşıdık. İstihdamdaki kadının yeri yüzde 33'lere geldi. 2023'te hedefimiz, yüzde 43'lere gelebilmek" diye konuştu.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu daha sonra başarılı kadın esanfa ödüllerini verip hatıra fotoğrafı çektirdi.

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title