Haberler

Mudanya'dan Kısa Kısa

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yeni binasına taşındı.

Mudanya Belediyesi tarafından geçen yıl mart ayında Bursa Asfaltı mevkisinde açılan ve daha sonra Mudanya Devlet Hastanesine devredilen "Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi", hastanenin Depedevrent'teki yeni binasında hizmet vermeye başladı.

Alınan bilgiye göre, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, yeni binasında fiziki koşulları ve konumuyla hastalara daha iyi bir ortamda hizmet veriyor.

Merkezde açılışından bu yana 9 bin 500 hasta kabul işlemi yapıldı ve 5 bin hasta, tesiste tedavi imkanlarından yararlandırıldı.

Özellikle kas ve eklem rahatsızlıklarından yakınan kişilere hizmet veren merkezden sosyal güvencesi olan herkes yararlanabiliyor.

Yeni binada birer uzman doktor ve fizyoterapisti ile üç hemşire, aynı anda 6 hastaya fizik tedavi imkanı sunabiliyor ancak bu kapasitenin artırılması amacıyla çalışmalara devam ediliyor.

Mudanya Belediyesine bağlı ekipler, araçlarla bazı hastaları evlerinden alıp eski binaya götürüyordu ancak bu uygulama 23 Mayıs'ta sona erecek. Hastanenin "evde sağlık ekipleri"nin vereceği raporlar doğrultusunda yaşlı ve ağır fizik tedavi hastaları, tesiste yatırılarak tedavi edilecek.

BURULAŞ'ın İstanbul'dan satın aldığı yolcu vapuru Mudanya'ya getirildi

Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ (BURULAŞ) tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesinden ihaleyle satın alınan "Hamdi Karahasan" adlı yolcu vapuru, Mudanya ilçesinde iskeleye bağlandı.

BURULAŞ, İstanbul'da 26 Mart'ta icra yoluyla satılan gemiyi satın aldı.

Mudanya'da iskeleye bağlanan geminin nasıl değerlendirileceği daha sonra açıklanacak.

Haliç Tersanesi'nde 1980 yılında inşa edilen yolcu vapuru, 56 metre uzunluk ve 10,5 metre genişliğe sahip. Genişliği 2,90 metre, yolcu kapasitesi de bin 500 olan gemiden uzun yıllar İstanbul Şehir Hatlarında yararlanıldı.

CHP Mudanya İlçe Başkanlığına Özekin vekalet edecek

CHP Mudanya İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulundan 10 kişinin istifasının ardından 15 Haziran'da yapılacak olağanüstü kongreye kadar ilçe başkanlığı görevine Erhan Özekin vekalet edecek.

Partinin Bursa İl Başkanı Metin Çelik, parti binasındaki devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, ilçede 30 Mart'taki yerel seçimi kazanmalarının, sadece Belediye Başkanı ve Meclis üyelerinin değil örgütün başarısı olduğunu söyledi.

Bunun gözardı edilmemesini isteyen Çelik, "CHP'de örgüt yok sayılıyorsa bizim burada bir daha seçim kazanma şansımız olmaz; bu böyle bilinsin. Hiç kimse buradaki başarıyı sadece 'Benim ismimle belediyeyi kazandık' düşüncesi içinde olmasın. Kulağıma buna benzer söylemler geliyor. Bundan rahatsızlık duyduğumu ifade etmek istiyorum" dedi.

Çelik, Özekin başkanlığında Cihan Öztürk, Cengiz Taner, Selahattin Avcı ve Emin Özer'den oluşturulan geçici kurula başarılar diledi.

Törende, eski CHP İlçe Başkanı Hüseyin Ihlamur hazır bulundu. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

İstanbul Mudanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title