Haberler

Mudanya'da "Dikkat, Deprem İçin Saat Çalışıyor Paneli"

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Mudanyamızda 4 noktada deprem hareketlilik izleme istasyonu kurma kararı aldık.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Mudanyamızda 4 noktada deprem hareketlilik izleme istasyonu kurma kararı aldık. Bu istasyonlar kurulduğunda, Mudanyamızda daha sağlıklı deprem analizleri yapılabilecek" dedi.

Türkyılmaz, Mudanya Belediyesi ve TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi iş birliğiyle Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Dikkat, Deprem İçin Saat Çalışıyor" başlıklı panelde yaptığı konuşmada, kendilerinin göreve gelmesinden önce ilçede depremle ilgili hiçbir çalışmanın yapılmadığını savundu.

Akademik odalar ve bilim adamlarıyla iş birliği yaparak, Mudanya'yı bilimin ışığında, ilçe sakinleriyle yöneteceklerini söylediklerini hatırlatan Türkyılmaz, şöyle konuştu:

"Hemen harekete geçtik. Akademik odalarla ve bilim adamlarımızla Mudanyamızda 4 noktada deprem hareketlilik izleme istasyonu kurma kararı aldık. Bu istasyonlar kurulduğunda, Mudanyamızda daha sağlıklı deprem analizleri yapılabilecek. Bu konuda bilim adamlarımızla ve akademik odalarımızla iş birliği içinde çalışmalarımız devam ediyor. Deprem kuşağında yer almamız nedeniyle yerel yönetimler olarak çok katlı binalardan kaçınmamız gerektiğini, bu konuda tüm yerel yönetimlerin hassasiyet göstermesinin kaçınılmaz olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bundan önceki dönemde yapılanlar gibi çok katlı binalar yaratmayacağız. Mudanyamızı bilim adamlarımızın görüşleri doğrultusunda ve bilimin ışığında yöneteceğiz."

Türkyılmaz, Mudanya'da doğal afetler konusunda neler yapılabileceğine yönelik çalışmalar için bir grup bilim insanıyla afet birimi oluşturduklarını aktararak, bunun sonuçlarını kamuoyu ile paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şubesi temsilcisi Nejla Yörükoğlu'nun moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Afet Yönetim Uzmanı Özden Işık, TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman tarafından sunumlar yapıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Hayri Türkyılmaz Uğur Mumcu Mudanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title